Politica si administratie

Viitorul Uniunii Europene-federalizarea

05 X 2  .Winkler Iuliu UDMR (35)

Nicolle Ebner
 
Europarlamentarii care acum îşi încep mandatul de cinci ani vor participa la o perioadă de remodelare a Uniunii Europene. Afirmaţia aparţine europarlamentarului de Hunedoara, Iuliu Winkler şi a fost făcută la cea de-a 6-a ediţie a EU Tabor de la Băile Tuşnad.

„UE trebuie să evolueze de la stadiul de piaţă comună”
Potrivit parlamentarului european, Uniunea Europeană trebuie să devină cu adevărat un actor global important, iar opinia UDMR este că UE trebuie să evolueze spre o adevărată federaţie şi să nu rămână doar o piaţă comună a statelor membre. „Conceptul de federaţie implică o descentralizare reală şi profundă, creşterea rolului regiunilor dar şi o serie de elemente simbolice, cum ar fi instituirea funcţiei de preşedinte a UE, moneda unică în toată UE şi transformarea Comisiei Europene într-un adevărat guvern european controlat politic de către Parlamentul European”, a declarat Iuliu Winkler pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Această viziune federală asupra viitorului UE corespunde percepţiei actuale a UE. „Europa regiunilor se poate realiza doar dacă lucrăm împreună cu colegii noştri de acasă, cu parlamentarii europeni maghiari din Bazinul Carpatic şi dacă reuşim să-i câştigăm şi pe reprezentanţii celorlalte naţiuni alături de cauza noastră”, a precizat parlamentarul european.

One thought on “Viitorul Uniunii Europene-federalizarea

  • Te joci cu focul dle europarlamentar hunedorean si vad cu dezamagire ca nici un politician local nu-ti „pune capastru” .In ultima vreme , de cand ai prins acest mandat de 5 ani la Strasbourg ai inceput sa-ti arati adevarata fata , ca toti sovinii unguri , nu te mai feresti , nu mai salvezi aparentele ca pana acum . Chiar crezi ca nu mai poti fi „trantit” , ca ai devenit intangibil , si te joci in voie cu sentimentele romanilor ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura