www.mesagerulhunedorean.ro

Victoriile reaprind speranţele europene

SONY DSC

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au din nou şanse la calificarea în play-off, după ce au reuşit în premieră două victorii consecutive în Liga Naţională. Trupa antrenată de Ioan Băban a câştigat, aseară, meciul din deplasare cu CSM Ploieşti, scor 29-24 (15-11), şi cu şase puncte din şase posibile în ultimele două partide, a reintrat în cărţile calificării. Devencele au trăit periculos în repriza secundă, când la un moment dat, au avut un singur gol avantaj, dar au câştigat şi s-au apropiat la şase puncte distanţă de ocupanta locului şase, HC Zalău.
Al doilea succes consecutiv
Cetate Deva a prins aripi după ce a dat lovitura în meciul cu Corona Braşov din etapa precedentă. Trupa pregătită de Ioan Băban a arătat un handbal de bună calitate şi şi-a trecut în cont trei puncte şi din deplasarea de la Ploieşti, scor 29-24. Devencele au avut avantaj şi la pauză, conducând cu scorul de 15-11. În ciuda acestei diferenţe consistente, misiunea grupării devene nu a fost una simplă. CSM Ploieşti s-a bătut ca la Rovine şi a ţinut în suspans soarta meciului, în debuturile reprizelor, fiind de multe ori la egalitate cu Cetate. CSM a fost aproape de a întoarce soarta partidei în repriza secundă, când, la un moment dat, s-a apropiat la un singur gol diferenţă. Până la urmă, însă, plusul valoric al Cetăţii s-a dovedit hotărâtor şi echipa s-a impus detaşat, la cinci goluri diferenţă.
Meci capital cu SCM Craiova
Cu cele trei puncte din victoria de la Ploieşti, zestrea echipei devene ajunge la 15 puncte, la fel ca a rivalelor de la SCM Craiova cu care Cetate va juca sâmbătă, pe teren propriu. Cele două echipe  se află la şase puncte de HC Zalău, ocupanta ultimului loc care asigură calificarea în play-off, iar rezultatul partidei directe va avea un efect decisiv în ecuaţia calificării.
Handbal feminin / Liga Naţională
Rezultatele etapei a 13-a, miercuri, 22 ianuarie: CSM Ploieşti – Cetate Deva 24-29; HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare 24-34; U. Neptun Constanţa – CSM Bucureşti 29-25; Dunărea Brăila – HCM Roman 28-16; U. Jolidon Cluj – HC Zalău 25-20; SCM Craiova – Corona Braşov 21-28.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.