Victoria unei echipe reinventate

Ciprian Marinuţ

Echipa de volei junioare de la „Cetate” Deva a fost mai puternică prin revenirea a două „veterane” şi promovarea a trei tinere talente şi a obţinut prima victorie în actualul sezon, 3-0 cu CSS Caransebeş, pe teren propriu.

Forţe vechi şi noi
Conştient că e nevoie de forţe noi, după eşecul din prima rundă cu favorita CNMB Rm. Vâlcea, antrenorul Liviu Grădinaru a „creionat” o nouă echipă la primul meci pe teren propriu, cel cu CSS Caransebeş. Tehnicianul le-a convins să revină la echipă pe Oana Oneţ, absentă timp de doi ani, după o ruptură de ligamente, şi pe Andreea Sîrgia, care n-a jucat vreme de un an, tot din cauza unor probleme medicale. În plus, tânărul antrenor a avut curajul să promoveze în echipă trei jucătoare mult mai mici ca vârstă decât adversarele. Astfel, şi-au făcut debutul într-un meci de junioare Andra Bruzan (clasa a IX-a), Alexandra Sîrbu (clasa a X-a) şi Alexandra Ticula (clasa a V-a). „Cele două veterane şi-au făcut datoria, ajutate de experienţă. Tinerele au jucat cu curaj şi ne-au fost de ajutor, neexistând diferenţe mari între jocul lor şi al celor cu experienţă. Alexandra Sîrbu e surpriza plăcută a începutului de sezon, iar Alexandra Ticula, care are 1,76 metri în clasa a V-a, are un viitor bun în volei”, a spus Liviu Grădinaru.

Deficienţe tactice, plus de ambiţie
Devencele şi-au adjudecat primul set la 10 puncte diferenţă, scor 25-15, după ce au condus la un moment dat cu 8-1. În următorul set, Cetate a început mai slab, fiind condusă cu 1-5, 3-6 şi 4-9, însă a reuşit să egaleze la jumătatea setului, scor 10-10, şi să câştige în final cu 25-20. Al treilea set a fost şi ultimul, întrucât după 0-2 în start, devencele s-au desprins la 7-2 şi şi-au menţinut avansul de 5-6 puncte până la final, impunându-se cu 25-17. „E prima noastră victorie din acest sezon, însă jocul mai are nevoie de îmbunătăţiri. Stăm slab la capitolul tactică şi compensăm prin ambiţie. O să lucrăm la antrenamente, pentru a ne perfecţiona apărarea şi pentru a avea trasee mai precise în atac”, a spus antrenorul Liviu Grădinaru.
În celelalte jocuri ale rundei a doua, CSS Bega Timişoara a dispus de CSŞ Lugoj (3-1 în deplasare), iar CNMB Rm. Vâlcea a învins dramatic pe CNNT Craiova cu 3-2. Junioarele de la poalele Cetăţii vor evolua peste două săptămâni, în deplasare, împotriva celor de la CNNT Craiova. Între timp, cadetele de la Cetate Deva vor întâlni, duminică, 16 octombrie, în sala de sport a Liceului Teoretic „Traian” din Deva, echipa CSŞ Bega Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.