Victimele violenţei domestice vor avea o casă în judeţ

12 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

         Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara este partener în proiectul ”VENUS-Împreună pentru o viaţă în siguranţă”. Astfel, judeţul Hunedoara, graţie acestui proiect, va avea prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie. Fiind una dintre cele mai grave probleme ale societăţii contemporane, DGASPC înfiinţează o unitate care va asigura cazare şi servicii de specialitate pentru această categorie de persoane.
       Şase persoane pot fi cazate aici
„Proiectul <<VENUS-Împreună pentru o viaţă în siguranţă>> are o valoare totală de 51 milioane de lei, având o perioadă de implementare de 48 de luni. Proiectul are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi dezvoltarea măsurilor şi serviciilor sociale în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice. Va fi creată şi dezvoltată o reţea naţională inovativă integrată, care va cuprinde 42 de locuinţe protejate, precum şi servicii integrate complementare de grupuri de suport şi cabinet de consiliere vocaţională.
În cadrul locuinţei protejate înfiinţate în judeţul Hunedoara, vor fi cazate şase victime ale violenţei domestice care necesită separarea de agresor, pentru o perioadă de până la un an, în funcţie de complexitatea cazului. În paralel, persoanele vor beneficia de servicii de consiliere psihologică, de orientare vocaţională, formare profesională, inserţie socială şi profesională care să le ofere posibilitatea ieşirii din situaţia de vulnerabilitate. Mai mult decât atât, în funcţie de oportunităţile de formare profesională sau de angajare din alte judeţe, aceste persoane pot fi sprijinite să se mute în alte zone ale ţării, unde vor putea beneficia de serviciile altor locuinţe protejate, din alte judeţe, în cadrul unui Program naţional de protecţie a victimelor violenţei domestice”, a declarat Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dan Barna, despre cum să fii fericit în ţara ta

Liderul USR, Dan Barna (foto), aflat într-un turneu înainte de alegerile prezidenţiale, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la...

Scandalul dintre ministrul Cuc şi constructorul Lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a explodat în Europa

Asistăm la o adevărată telenovelă cu Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. După ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că...

Futsal. Autobergamo la debut în noul sezon

          ACS Autobergamo Deva revine în competiţia de primă ligă naţională, cu întâul joc oficial din actualul sezon....

Închide