Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean vor fi aleşi în această lună

La mai bine de trei luni de la alegerile locale nu au fost aleşi încă vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Hunedoara. Asta, din cauza mai multor „mişcări de trupe”. Ba unul dintre aleşii judeţeni a fost numit prefect în Capitală, renunţând la CJ, ba altul a câştigat un post în Parlamentul României.
Până să valideze judecătorii mandatele tu­turor a durat ceva, aşa că doar acum Con­siliul Judeţean Hunedoara este complet. Po­trivit şefului CJ, Laurenţiu Nistor, vicepre­şe­dinţii instituţiei vor fi desemnaţi în şedinţa ordinară din această lună.
Dacă dăm timpul înapoi, vedem că Alin Ţambă (foto), fostul viceprimar al muni­ci­piului Orăştie, în vârstă de 31 de ani, a fost propus pentru una din funcţiile de vice­pre­şedinte al instituţiei judeţene. Propunerea respectivă a fost aprobată de conducerea or­ganizaţiei judeţene Hunedoara a PSD. Ţambă este preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Hunedoara. Deci, se poate spu­ne că Alin Ţambă – care a şi ţinut locul preşedintelui Laurenţiu Nistor, în timpul cat acesta a fost internat în spital în urma infec­tării cu Covid – ar urma să fie unul dintre vice­preşedinţii Consiliului Judeţean. Numele celui de al doilea încă nu este cunoscut, dar sigur va fi tot unul dintre consilierii social-de­mocraţi, ţinând cont de faptul că PSD are o majoritate care-i permite să treacă la vot persoana pe care o doresc să devină vice­preşedinte.
Reamintim că PSD are 18 mandate de consilier judeţean, PNL are şase locuri, Pro România, patru, USR-PLUS, două, PMP, două, iar UDMR un loc. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare