Satul Topliţa, în carantină de ieri până în 19 ianuarie

De ieri, aşa cum am anunţat deja, satul Topliţa, din comuna cu acelaşi nume, a intrat în carantină din cauza Covid, până în data de 19 ianuarie 2021, ora 08.00. În aceste con­diţii, echipe mixte formate din poliţişti şi jan­darmi verifică persoanele, auto­vehiculele şi mijloacele de transport în comun care tran­zitează localitatea.
Potrivit legislaţiei, este strict interzisă in­trarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone sau căi de acces decât cele deschise circu­laţiei publice de pe drumurile naţio­nale, judeţene, comunale şi forestiere. În sau din zona carantinată este permisă intrarea sau ieşirea pentru tranzitarea fără oprire de către mijloacele de transport auto destinate trans­portului călătorilor/pasage­rilor din auto­ve­hi­cule personale sau de transport marfă, care se deplasează în alte localităţi decât cea caran­tinată. Reamintim că localitatea a fost carantinată din cauza incidenţei de 27,32 la 1.000 locuitori a cazurilor de Covid.
Potrivit specialiştilor în sănătate publică, riscul epidemiologic este mare, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vi­goare. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare