Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor hunedoreni şi-a înaintat demisia. Vasile Bucuci pleacă din poliţie, dezamăgit de conducerea MAI

03 bucuciNatalia Bumbac

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) – BT Hunedoara, Vasile Bucuci (foto), şi-a înaintat demisia din funcţie, fiind hotărât să nu revină asupra deciziei. Liderul sindical a enumerat câteva dintre motivele care l-au determinant să renunţe la această funcţie, printre acestea fiind şi anumite presiuni din partea structurilor superioare, după ce poliţistul şi-a apărat colegii şi drepturile lor.

„S-au făcut presiuni”
„M-am hotărât să demisionez din mai multe motive. Unul dintre ele este lipsa de comunicare între mine şi membrii Biroului Executiv Central (BEX) al sindicatului, excluzându-l pe vicepreşedintele Dumitru Coarnă. Şi raporturile cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt o cauză pentru care am hotărât să plec din această funcţie. Din promisiunile făcute la negocierile din luna martie, în urma protestelor din Bucureşti, guvernanţii nu au respectat nimic. Nu-mi place să mint membrii de sindicat, pentru că eu am fost la discuţiile de la minister. Este inadmisibil ca MAI, dar şi conducerea IGPR să nu aibă o reacţie oficială faţă de cazul Berevoieşti, sau a poliţistului din Bistriţa-Năsăud împuşcat săptămâna trecută în timp ce era în misiune. Am deranjat cerând demisia miniştrilor de Interne Blaga, Igaş sau Stroe. Am deranjat cu greva foamei de pe vremea lui Igaş, şi cu acţiunea cu chipiurile din faţa Guvernului, şi cu acţiunea pro Berbeceanu, dar am făcut ceea ce trebuia să fac, să apăr membrii, şi nu voi regreta niciodată. Am simţit o presiune constantă asupra mea din partea ministerului, dar şi a altor structuri, am primit ameninţări telefonice şi verbale”, a afirmat vicepreşedintele SNPPC – BT Hunedoara. Vasile Bucuci a mai spus că din septembrie 2016 va deveni poliţist în rezervă, deoarece a depus cerere de pensionare.

Demisia, ţinută la sertar
Chiar dacă Vasile Bucuci pare ferm în decizia de a demisiona, şefii lui pe linie de sindicat susţin că vor face tot posibilul să-l determine pe colegul lor să rămână în funcţie până la încheierea mandatului, chiar cu condiţia de a-i refuza cererea de demisie. „Cererea e la judeţ, nu a fost trimisă la Bucureşti. Iar eu în calitate de preşedinte al sindicatului mă zbat să-l conving să-şi ducă mandatul de vicepreşedinte până la final, respectiv încă doi ani. El a trimis demisia la mine, iar eu nu i-o accept. Până în septembrie, când SNPPC va avea o întrunire la Bucureşti, sper să se răzgândească”, a declarat Marius Vasile Frenţoni, preşedintele SNPPC – BT Hunedoara.
Prieten declarat al poliţistului hunedorean, vicepreşedintele SNPPC la nivel naţional, Dumitru Coarnă, crede că Vasile Bucuci s-a grăbit să demisioneze, fiind victima unei manipulări. „Mi se pare că s-a precipitat cu demisia. Am discutat cu el astăzi (n.r. ieri) şi sper să revină asupra deciziei. Sunt mâhnit, pentru că de oameni ca el este nevoie în sindicat. Cred că a căzut într-o capcană, se lasă manipulat. Există un grup de cinci la sută din interiorul structurii, care aruncă cu noroi asupra poliţiştilor, folosind mijloace la limita legii pentru a se supune. În toamnă, SNPPC va avea un congres la care va fi ales BEX, iar cineva care-şi doreşte să ajungă în funcţie îl foloseşte pe Vasile Bucuci, pentru a ajunge în conducerea sindicatului. Suntem o organizaţie puternică cu aproximativ 45.000 de membri la nivel naţional, am rezolvat multe dintre problemele poliţiştilor prin implicarea sindicatului. Presiuni s-au făcut şi asupra mea, dar eu nu am renunţat şi nu voi renunţa, nu m-am speriat”, a afirmat Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al SNPPC.

5 comentarii la „Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor hunedoreni şi-a înaintat demisia. Vasile Bucuci pleacă din poliţie, dezamăgit de conducerea MAI

 • 18 iulie 2016 la 22:25
  Permalink

  Minte de rupensi el si Coarna. I-au aparat doar pe pilosi si pe cei cu functii mari. Cind fratele meu a fost ,,lucrat,, de fostul pr Muresan nu l-a aparat decit aparatorul ales, in rest nici un coleg. Si mai sunt politisti csre au avut probleme dar acesti zisi lideri de sindicst nici macar nu le-au dat un telefon. Rusinee. Demisia pt amindoi.

 • 19 iulie 2016 la 9:25
  Permalink

  Du-te in……ma-tii….

 • 19 iulie 2016 la 10:25
  Permalink

  Un papagal acest lider de sindicat. Un pupincurist. Un mincinos.

 • 19 iulie 2016 la 7:00
  Permalink

  trebuia de mult sa faca asta!

 • 19 iulie 2016 la 17:17
  Permalink

  Si el si mincinosul de Dumitru Coarna iau banii degeaba. Ii doare-n p..a de politisti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare