Viața mea este o faptă publică, lupta mea este pe viață!

Scriitorul Laurian Stănchescu (foto) a protestat, ieri, la statuia lui Decebal, în centrul Devei, „împotriva găștilor po­litice… care sunt plutonul de exe­cu­ție al identității naționale”.
„Am venit în centrul Devei, pentru că am propus un proiect în Parlament, ca toți parlamentarii să jure pe testamentul lui Avram Iancu. Testamentul Crăișorului să devină jurământ parlamentar! Nu există un alt testament atât de minunat ca al lui Avram Iancu, dedicat țării sale. Iancu face parte din galeria eroilor lumii. Fac un apel la parlamentarii de Hunedoara, pentru că aici se află inima eroului, să se unească în jurul acestui proiect. Să se voteze în Parlament până în 24 iunie, când era ziua de naștere al lui Avram Iancu. De Sânziene.
„Nebunia” lui Avram Iancu a fost una dintre cele mai frumoase iubiri biblice închinată de cineva Naţiunii sale, iar sacrul său Testament nu este cu nimic mai prejos decât scrierile din vechile pa­pi­rusuri ale antichităţii”, a spus istoricul și jurnalistul Laurian Stănchescu, care luptă pentru visul său din scaunul cu rotile. (S.P.)