Veşti bune din Uricani

16 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Luni, la Uricani s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a 12 drumuri vicinale. Câştigătoare a fost desemnată, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), firma Strabag.
„Adjudecarea lucrărilor s-a făcut la suma de circa 9.800.000 de lei, faţă de 11.000.000 de lei, cum se estimase iniţial. Se va lucra atât cât va permite timpul. Când încep ploile şi se pune frigul, se stopează, urmând ca lucrările să se reia la anul. Sunt bani câştigaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), iar proiectul prevede asfaltarea şi modernizarea unor drumuri care momentan sunt din piatră şi pământ, nicidecum cu covor asfaltic“, a precizat Dănuţ Buhăescu (foto), primarul oraşului Uricani.
O altă noutate este că s-a prevăzut oferirea unui ajutor financiar noii Biserici Greco-Catolice, alocarea bugetară fiind în cuantum de 50.000 de lei. Cu toate că edilul şi-a propus ca acest sprijin să ajungă mai repede la lăcaşul sfânt, bugetul local a permis asta abia după rectificarea recentă. De altfel, este cunoscută implicarea administraţiei publice în viaţa comunităţii religioase, fiind umărul de sprijin pentru noua catedrală ortodoxă ce a fost ridicată în centrul oraşului şi poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului“.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A început predarea amplasamentului pentru conducta de gaz a Bradului

Ieri, a început predarea amplasamentului pentru lucrările la conducta de gaz metan pentru municipiul Brad. Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu,...

Pregătiri de iarnă la Apa Serv Valea Jiului

Operatorul de apă şi canalizare din sudul judeţului Hunedoara derulează o serie de lucrări în punctele nevralgice, unde îngheţul ar...

A debutat Cupa Satelor la fotbal

Competiţia dedicată copiilor U13 din satele României a debutat şi în judeţul nostru în organizarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Închide