Veşti bune din Uricani

Magdalena Şerban

Luni, la Uricani s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a 12 drumuri vicinale. Câştigătoare a fost desemnată, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), firma Strabag.
„Adjudecarea lucrărilor s-a făcut la suma de circa 9.800.000 de lei, faţă de 11.000.000 de lei, cum se estimase iniţial. Se va lucra atât cât va permite timpul. Când încep ploile şi se pune frigul, se stopează, urmând ca lucrările să se reia la anul. Sunt bani câştigaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), iar proiectul prevede asfaltarea şi modernizarea unor drumuri care momentan sunt din piatră şi pământ, nicidecum cu covor asfaltic“, a precizat Dănuţ Buhăescu (foto), primarul oraşului Uricani.
O altă noutate este că s-a prevăzut oferirea unui ajutor financiar noii Biserici Greco-Catolice, alocarea bugetară fiind în cuantum de 50.000 de lei. Cu toate că edilul şi-a propus ca acest sprijin să ajungă mai repede la lăcaşul sfânt, bugetul local a permis asta abia după rectificarea recentă. De altfel, este cunoscută implicarea administraţiei publice în viaţa comunităţii religioase, fiind umărul de sprijin pentru noua catedrală ortodoxă ce a fost ridicată în centrul oraşului şi poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.