Veste uriaşă pentru locuitorii judeţului! Ministerul Sănătăţii a alocat 8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la spitalul din Deva

16 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Când politicienii vor să rezolve o problemă, o rezolvă. Doar să vrea asta. Dovada, situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost deblocată, Ministerul Sănătăţii alocând 8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale de la spitalul devean. Vestea este una extrem de importantă pentru toţi hunedorenii! Iar meritul este al guvernării PNL.

Primarul a promis şi s-a ţinut de cuvânt
MESAGERUL HUNEDOREAN a militat mereu pentru ca această investiţie, începută în urmă cu un deceniu să fie dusă la bun sfârşit, pentru ca hunedorenii să beneficieze, la final, de unul dintre cele mai moderne spitale din ţară. De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, primarul Devei, Florin Oancea, dădea asigurări că investiţia de modernizare a celui mai mare spital al judeţului nu va fi oprită. „La spitalul din Deva sunt trataţi şi deveni şi hunedoreni. Mă interesează, aşadar, ca ei să beneficieze de servicii medicale de calitate. Am discutat la minister, dar şi cu ministrul Nelu Tătaru, când a fost la Deva, despre situaţia de la Spitalul din Deva. Nu se pune problema opririi finanţării investiţiei de aici. Mă interesează ca Secţiile de Cardiologie şi Pediatrie să fie date în folosinţă cât mai repede, pentru că nu mai este aşa de mult de lucru. Din ce am constatat, mai sunt documente care trebuie transmise Ministerului Sănătăţii. Mă implic, este clar că trebuie continuate lucrările şi finalizate. Pentru ca devenii, hunedorenii să aibă servicii medicale de calitate”, declara recent primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Prefectul a mers la Bucureşti pentru deblocarea situaţiei
Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a mers la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta şi debloca situaţia proiectului. „În urma discuţiilor pe care prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, le-a avut la Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva beneficiază de o suplimentare de buget cu 8 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro). Banii alocaţi de Guvernul României vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor la Secţiile de Cardiologie şi Pediatrie, precum şi pentru continuarea lucrărilor aflate în derulare la unitatea medicală hunedoreană. Solicitarea prefectului judeţului Hunedoara adresată Ministerului Sănătăţii a avut la bază o analiză financiară comună prezentată Instituţiei Prefectului de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi de echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
„Sunt convins că toate instituţiile şi autorităţile publice îşi doresc să elimine problemele constatate în această perioadă şi să asigure condiţii mai bune pentru actul medical în spitalele din judeţul Hunedoara. Trebuie doar să ne implicăm şi să acţionăm”, a declarat prefectul de Hunedoara.

„Vom avansa bine cu aceşti bani”
Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, susţine că a primit deja documentul de la Ministerul Sănătăţii cu suma destinată continuării lucrărilor de reparaţii capitale la spitalul din Deva.
„Spitalul Judeţean a făcut demersuri pentru continuarea lucrărilor de investiţii, DSP la fel. Prefectul, de asemenea, s-a implicat pentru deblocarea proiectului. Vom face notificarea către constructor, pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale la unitatea medicală din Deva. Este vorba de o finanţare de 8 milioane de lei pentru acest an. Sunt mai multe secţii care vor putea fi finalizate cu aceşti bani, Cardiologia, Pediatria şi altele. Vom avansa foarte bine cu suma aceasta”, a afirmat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.

Secţii aproape finalizate
Începută în urmă cu 10 ani, investiţia de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva nu s-a încheiat nici în prezent. Mai e nevoie de bani, pentru ca şi sfertul din lucrarea de reparaţii capitale să fie finalizat. Actuala conducere a Consiliului Judeţean a făcut şi ea demersuri pentru alocarea banilor necesari finalizării lucrărilor la spital. De precizat că investiţia este exclusiv a Ministerului Sănătăţii. Însă, lucrurile au început să şchiopăteze de anul trecut, când ministrul Sănătăţii de pe atunci, Sorina Pintea, a promis sume importante pentru continuarea lucrărilor de la spitalul din Deva, dar… a uitat să le dea. Situaţia e cu atât mai urgentă, cu cât Secţiile de Cardiologie şi Pediatrie sunt aproape gata, dar nu au fost alocaţi bani pentru terminarea şi, evident, darea lor în folosinţă.
De când a demarat lucrarea, cei mai mulţi bani, 22 milioane de lei, au fost repartizaţi în 2015. Cea mai mică sumă alocată de minister acestei investiţii a fost în 2010, 2,5 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vaţa de Jos: tablete electronice pentru elevi şi numeroase investiţii pentru comunitate

Administraţia din Vaţa de Jos va achiziţiona un număr de 175 de tablete electronice pentru elevii din comună, de la...

A fost elucidat misterul echipamentelor de campare găsite în munte. Au fost abandonate de cinci turişti germani!

În ediţia din 9 aprilie a cotidianului nostru am publicat un articol intitulat „Descoperire bizară a salvamontiştilor: echipamente de campare...

Avertisment fake-news

Marţi, 16 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a făcut public următorul avertisment privind informaţiile false puse în circulaţie pe diferite...

Închide