Actualitate

Versiune halucinantă prezentată de criminalul pensionar

Bărbatul în vârstă de 73 de ani, din Lupeni, a fost condamnat la o pedeap­să de 10 ani de închisoare pentru omor.
Dumitru Sechei a făcut apel și a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei. Le-a prezentat judecătorilor o versiune ha­lucinantă cu privire la producerea faptei. Pensionarul a încercat să acre­di­teze ideea că victima a căzut în cuțitul pe care-l avea în mână. Bărbatul le-a spus judecătorilor că nu a avut intenția de a-l omorî pe amicul său. Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea indi­vi­dului de schimbare a încadrării juridice a faptei din omor în ucidere din culpă.

A denaturat realitatea
Judecătorii au analizat probele și au văzut că lovitura de cuțit a fost aplicată în zona inimii victimei, zonă vitală. Toto­dată, raportul medico- legal mențio­nea­ză că leziunile au fost comise prin lovire activă și că agresorul și victima s-au aflat față în față, ceea ce exclude varian­ta prezentată de Sechei, în sensul că victima ar fi căzut în cuțitul pe care îl avea în mână.
Pensionarul a fost condamnat în primă instanță pentru o crimă comisă în pri­măvara anului trecut, când a înjun­ghiat un tânăr de 33 de ani în inimă. Se enervase că tânărul îl tot contrazicea și îl amenințase repetat că-l va ucide. El a organizat o petrecere de ziua lui de naș­tere, unde s-a băut alcool, iar în loc de dis­tracție s-a ajuns la crimă. Agresorul, susțin judecătorii, nu a acţionat în stare de legitimă apărare, în contextul inexis­ten­ţei unui atac material, direct, imediat, injust îndreptat împotriva sa, care să jus­tifice folosirea unui cuţit împotriva vic­ti­mei şi care să constituie o apărare în sine raportată la un eventual com­por­ta­ment agresiv al victimei. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.