Comunitate

Vernisajul expoziţiei „Glass Nouveau la Castel”

Adriana Clej

Astăzi, la Hunedoara, în salonul Bethlen, din incinta Castelului Corvinilor, va avea loc, începând cu ora 17.30, vernisajul expoziţiei de artă intitulată „Glass Nouveau la Castel”.
Expoziţia prezintă publicului peste 30 de lucrări realizate de artistul Cristian Florin Anghelescu, evenimentul reprezintând o continuare a activităţii expoziţionale începute în primăvară sub egida Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.
Subiectul expoziţiei este oglinda. Acesta este modul în care autorul încearcă să-i redea oglinzii valoarea ce i se cuvine: cea mai frumoasă piesă de mobilier dintr-o casă. „Ea este singura, este unica în stare să capteze şi să redea lumina, culoarea, să creeze iluzia măririi spaţiului. Cu un secol în urmă era afişată în locuri de cinste precum saloane, livinguri, sufragerii, împodobită cu rame superbe. De ani buni încoace, cred că vreo 70, din sărăcie materială sau intelectuală ea a fost alungată, surghiunită în locuri strâmte, uneori ascunse şi prost iluminate. Dacă veţi ajunge la concluzia că vă place ce vedeţi, vă invit să generăm împreună o iniţiativă de graţiere a oglinzii. Haideţi s-o eliberăm din nou, s-o împodobim şi s-o lăsăm să ne bucure din nou”, declară artistul Cristian Florin Anghelescu.
Evenimentul va fi prezentat de Radu Roşianu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi va fi acompaniat de sunetul distins al pianului, la care vor performa profesorii Cristian Dumitru şi Doina Ona, elev pianist Mircea Logojan, toţi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura