Verificări la biserici, mânăstiri şi cimitire

Echipele mixte de control au continuat activităţile cu privire la respectarea mă­surilor impuse în contextul stării de alertă şi la finele săptămânii trecute. Vizate au fost mai ales zonele lăcaşurilor de cult şi cimi­tirele, pentru că mulţi hunedoreni au ţinut să-i pomenească pe cei trecuţi în nefiinţă, aşa cum se obişnuieşte de Luminaţie. Autorităţile au vizat şi centrele comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind pre­venirea răspândirii virusului Covid 19.
„Poliţiştii hunedoreni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus Sars-CoV-2. Au fost verificate 37 de societăţi comerciale şi 60 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancţiuni contra­ven­ţionale (din care: 31 pentru nerespectare măsurii protecţie individuală şi una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare), valoarea totală a amenzilor fiind de 6.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara.
Verificările continuă şi în aceste zile, mai ales că numărul cazurilor de infectări creşte continuu. Poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, atât în uniformă, cât şi în civil. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare