Politica si administratie

Verificări la beneficiarii de ajutor pentru încălzire

Cele 700 de familii din municipiul Deva care au primit ajutor de încălzire, vor fi verificate de către cei de la Direcția de Asistență Socială (DAS).
DAS face anchetele sociale ca să vadă dacă benefciarii acestor ajutoare au avut dreptul să primească banii res­pectivi. Potrivit Legii consumatorului vulnerabil nr. 226/2021, anchetele so­ciale se efectuează la interval de 6 luni de la solicitarea acordării ajutorului sau ori de câte ori este nevoie.
Reprezentanții DAS Deva fac apel la beneficiarii de ajutor pentru încălzirea lo­cuinței și supliment pentru energie să permită accesul asistenților sociali în locuințe și să furnizeze informațiile și documentele solicitate pentru întoc­mi­rea anchetei. Dacă în urma anchetei so­ciale se constată situații care conduc la modificarea cuantumului ajutorului de la stat sau la suspendarea ori încetarea dreptului la ajutor, acestea vor fi comu­ni­cate Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara. Conform legii, ajutorul de încălzire a fost acordat pe toată durata sezonului rece (1 no­iem­brie 2021 – 31 martie 2022), iar su­pli­mentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura