Verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară

13 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate miercuri au participat 259 de poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi ai Protecţiei Consumatorului.
Astfel, la nivelul judeţului, au fost executate 20 de acţiuni punctuale şi au fost verificate 101 societăţi comerciale/persoane fizice autorizate (restaurante, terase, parcuri etc.). Au fost legitimate 439 de persoane şi verificate 50 de mijloace de transport în comun.
În total, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 de lei, astfel: două sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi două sancţiuni pentru fapte de natură economică, în context Covid-19.
Autorităţile recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şoc în viaţa politică locală! Fiica lui Mircia Muntean atacă fotoliul de primar al municipiului Deva!

Deşi a anunţat iniţial că va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, fiica lui Mircia Muntean, Paula Corbu, vrea să ajungă...

„Europenele” de tenis de masă de la Varşovia, amânate

Joi, Federaţia Europeană de Tenis de Masă a anunţat amânarea întrecerii continentale care era programată să se desfăşoare în Polonia,...

Boxerii din lotul naţional se antrenează pentru viitor

Pugiliştii de la lotul naţional nu au mai boxat de cinci luni şi jumătate într-un meci oficial, deşi se află...

Închide