Verificare utilă înainte de Campionatele Naționale

Cu o săptămână înainte de Cam­pio­na­tele Naționale și de Trofeul RomGym, com­­petiții care se vor desfășura la Bucu­rești, Federația Română de Gimnastică (FRG) a organizat o verificare a spor­ti­velor care vor participa la competiția din capitală.
Evoluțiile celor 16 gimnaste aflate în can­tonament la Deva, 13 din cadrul proiectului “Țară, țară, vrem campioane”, de la CNOPJ Constanța și CNOPJ Deva, una de la CSA Steaua și două de la LPS Cetate Deva, au fost supervizate de directorul tehnic al FRG Corina Moroșan și de două arbitre inter­na­ționale, Liliana Cosma și Adela Popa.
„A fost o verificare utilă înaintea cam­pio­natelor naționale, am văzut o rată de pro­gres bună pentru multe dintre gimnaste. Trebuie însă ținut cont de faptul că, după accidentările din primăvară, a urmat o perioadă destul de lungă de recuperare, iar în ultima săptămână, unele dintre ele au avut viroze respiratorii. Consider că pentru această etapă nivelul de pregătire este unul bun. Nu au fost la verificare toate sportivele din proiectul ‘Țară, țară, vrem campioane’ pentru că fetițele de la BOPJ Dinamo, BOPJ Steaua si BOPJ Barlad nu vor participa săptămâna viitoare la concursul de la Bucu­rești“, a declarat Corina Moroșan, director tehnic în cadrul FRG.
Acest concurs de verificare a fost câș­tigat de Ana Maria Bărbosu cu un total de 53.800 puncte, secondată la 0,2 puncte de Amalia Puflea. Pe locul al 3-lea, Shakira Can­taragiu (48.400). Printre gimnastele participante s-au numărat Sabrina Voinea (47.800) dar și Laura Jurca, vicecampioana europeană de junioare din 2014 care do­rește să revină în activitatea de per­for­manță.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.