Verdict în dosarul tâlharului refugiat la mănăstire

Bărbatul fusese deja condamnat pen­tru o tâlhărie comisă la un magazin chi­ne­zesc din municipiul Petroșani, însă Curtea de Apel Alba Iulia a întors dosarul la instanța de fond.

A spus că nu-și amintește ce s-a întâmplat
Individul a fost eliberat din penitenciar și rejudecat, iar instanța a rămas în pro­nun­țarea sentinței. Pe de altă parte, lucrurile
s-au schimbat la rejudecare, pentru că mar­torii n-au mai fost de găsit ori persoana vătă­mată n-a mai ajuns la proces și a cerut judecarea cauzei în lipsa sa. Tânărul a fost condamnat la trei ani de pușcărie pentru furtul unei huse de telefon. A intrat într-un magazin chinezesc din Petroșani, a furat-o de pe raft și a dat să plece. Angajații l-au văzut și când l-au oprit, bărbatul i-a atacat cu un cuțit. L-a lovit cu pumnul în față pe un angajat iar pe altul l-a amenințat cu un briceag. Câteva ore mai târziu avea să fie descoperit pe peronul stației CFR Simeria și adus la Petroșani, pentru anchetă. Nu a recunoscut comiterea faptei, a menționat că suferă de afecțiuni psihice și nu își aduce aminte cu exactitate cele întâm­plate în magazin. Individul nu avea locuință și se refugiase la Mânăstirea Râmeț, dar nu stătea prea mult la lăcașul de cult, deși găsise înțelegere la călugări. Avram Lobonț a fost judecat în lipsă și condamnat la Judecătoria Petroșani pentru infrac­țiu­n­ea de tâlhărie calificată. Imediat după ce a fost încarcerat, bărbatul a făcut o cerere de redeschidere a procesului penal, care a fost admisă de instanță. Odată admisă ce­rerea, hotărârea pronunțată în lipsa per­soanei condamnate este desființată de drept, astfel că judecata s-a reluat din faza camerei preliminare. Chiar dacă a scăpat de condamnare, Avram a fost iarăși arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Petroșani. Tribunalul Hunedoara a des­ființat soluția și a dispus punerea sa în liber­­tate. Judecătoria Petroșani a stabilit pro­nunțarea sentinței în prima parte a lunii ianuarie a anului viitor. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.