Verdict final în dosarul proxeneţilor

Maximilian Gânju

Patru tineri au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi condamnaţi la pedepse cu închisoarea. Indivizii au fost prinşi la Petroşani, în urma unor descinderi ale trupelor speciale.
Gruparea se ocupa cu traficul de carne vie şi ar fi acţionat inclusiv în Valea Jiului, unde ar fi găsit tinere dispuse să se prostitueze peste hotare, însă a fost destructurată în urma unui flagrant derulat pe raza municipiului Petroşani. Patru suspecţi au fost trimişi în judecată pentru trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional, iar la doi ani de la începerea procesului, magistraţii au dat o soluţie definitivă în acest dosar. Astfel, după judecarea apelului, Gheorghe Şalapa a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni închisoare, în regim de detenţie, iar Dumitru-Florin Nimară, trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Cea mai grea pedeapsă a primit-o capul grupării, Claudiu Ion Cartianu, respectiv şapte ani şi cinci luni de închisoare, iar al patrulea inculpat, Stelian Şalapă, a scăpat de gratii după o condamnare de şase luni de închisoare cu suspendare.
Anchetatorii au probat că indivizii au acţionat în perioada 2010-2015, când au racolat, transportat şi exploatat sexual în Austria, Italia, Germania si Anglia, mai multe tinere, dintre care şi minore. Aceştia au obligat 13 tinere majore şi patru minore să se prostitueze în ţară şi în afară, iar de pe urma lor au obţinut circa 150.000 euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Senatoarea Carmen Hărău candidează pentru un nou mandat la şefia organizaţiei femeilor liberale

Femeile din organizaţia PNL din judeţ îşi vor alege o nouă conducere, duminică, 26 noiembrie 2017, la Teatrul de Artă...

Doi primari concurează la şefia Ligii Aleşilor Locali PNL în judeţ

Alegerile pentru conducerea Ligii Aleşilor Locali PNL din judeţ vor avea loc mâine, la Deva Mall. Pe structura nouă a...

Depistat cu lemne furate din pădure

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şoimuş au depistat un bărbat de 30 de ani, în timp ce încărca material

Închide