Veneţia, câteva obiective care trebuie vizitate

13 mai 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

Vizitând Veneţia este ca şi cum ai călători înapoi în timp, deoarece oraşul arăta aproape că acum 600 de ani – un peisaj spectaculos şi magic construit pe nisip şi noroi. Este cu siguranţă unul dintre puţinele oraşe cu o moştenire de nepreţuit în ceea ce priveşte arta şi istoria. Cea mai bună perioadă de vizitat este reprezentată de lunile februarie, martie şi aprilie când temperatura este perfectă pentru descoperirea obiectivelor turistice şi nu este foarte aglomerat. Iată câteva din principalele atracţii turistice ale Veneţiei, care trebuie vizitate când ajungi aici.
1. Piaţa şi Basilica San Marco1.Piata san marco
În Piaţa San Marco puteţi admira arhitectura deosebită a clădirilor, dar şi Basilica San Marco care datează din secolul al IX-lea. O mulţime de porumbei cerşetori aşteaptă să primească câte ceva şi se aşează pe umerii sau capul turiştilor. Dacă iubiţi frumuseţea sau arta, trebuie să vizitaţi interiorul bisericii, deoarece este o minune a arhitecturii bizantine. Faceţi o plimbare prin piaţă la apus sau noaptea, în timp ce orchestrele cântă pentru diverse restaurante în aer liber şi creează o atmosferă romantică.
2. Palatul Dogilor2.Palatul Dogilor
Palatul Dogilor sau „Palazzo Ducale“ nu trebuie ratat în timpul vizitei voastre în Veneţia, deoarece vă va ajuta să înţelegeţi şi să valorificaţi cultura şi istoria oraşului. Acesta este situat chiar lângă Basilica San Marco. Palatul este un exemplu foarte bun de arhitectură gotică veneţiană. Achiziţionaţi un tur şi bucuraţi-vă de o plimbare pe Podul Suspinelor, vizitaţi camerele de tortură şi nu în ultimul rând pasajele secrete.
3. Podul Rialto şi Piaţa Rialto3.Podul Rialto i
Cel mai faimos pod care traversează Canal Grande, Podul Rialto, are forma unui arc de piatră şi face legătura cu Piaţa Rialto. Această piaţă cu produse alimentare este cunoscută pentru peştele proaspăt şi este un loc interesant unde te poţi amesteca printre localnici, oferind o aromă fantastică oraşului. În plus, veţi găsi aici şi legume proaspete şi alte alimente.
4. Galeria Academiei4.Galeria Academiei
Dacă afară temperatura este prea mare, vă puteţi „refugia în arta“ din cadrul Galeriei Academiei. Vizita durează câteva ore, timp în care veţi admira capodopere ale picturii veneţiene din secolul XV până în secolul XVIII. Prima cameră cu tavanul său decorativ impresionează încă de la început. În concluzie, dacă iubiţi arta veneţiană, acesta este locul unde trebuie să mergeţi.
5. Basilica Santa Maria della Salute5.Basilica Santa Maria
La intrarea în Piaţa San Marco, puteţi vedea Basilica Santa Maria care se afla pe o porţiune mică de pământ. Forma sa aminteşte mai degrabă de Renaşterea Clasică decât de stilul clasic veneţian. Intrarea principală este bogat decorată cu statuile celor patru evanghelişti, interiorul fiind complex, dar cu un design simplu.
6. Basilica Santi Giovanni e Paolo6.Basilica Santi Giovani e Paolo
De o frumuseţe autentică, această basilică mai este cunoscută şi sub denumirea de „San Zanipolo“ şi este dedicată celor doi fraţi Sf. Ioan şi Sf. Pavel, martiri ai Romei în secolul IV. Interiorul vast conţine multe monumente funerare şi picturi, dar şi alte piese. Mai exact, aici se găsesc nu mai puţin de 25 de morminte ale unor foşti dogi. În interior, partea cea mai impresionantă este Capela Rozariului.
7. Insula Murano, cu fabricile de sticlă 7.Sticla de Murano
Unul dintre farmecele Veneţiei este reprezentat de producătorii de sticlă de Murano. Dacă doriţi să luaţi acasă un suvenir cu siguranţă veţi avea de unde alege. Există o mulţime de magazine ce vând sticlă de Murano şi, de asemenea, puteţi găsi şi ceva rafinat într-una dintre plimbări. Căutarea va fi distractivă, existând o mare varietate de brelocuri şi alte obiecte în zona pieţei.
8. Plimbări cu gondola sau cu vaporaşul 8. gondole pe canal grande
Chiar dacă preţurile sunt destul de piperate, este o oportunitate ce nu trebuie ratată. Staţiile „Vaporetto“ va ajută să faceţi legătura cu alte locuri interesante din oraş. Luna vă va oferi seara oportunitatea de a face fotografii deosebite. Însă nimeni nu poate spune că a vizitat Veneţia, dacă nu a făcut măcar o plimbare cu gondola pe Canal Grande.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident pe autostrada Deva-Orăștie. Două TIR-uri și un autocar implicate. Circulația pe autostradă a fost blocată pe ambele sensuri de mers

    Luni,seară, în jurul orei 21.45, pe autostrada A1mDeva – Orăștie, la kilometrul 337,  în dreptul localității Turdaș, a avut loc...

Burjan, din nou, şef la SGA Hunedoara

Grigorie Burjan (foto) a revenit la şefia Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara. Asta, după ce Aurica Lăsconi şi-a dat...

Au pretenţii la medalii la Euro 2014

Laboratorul de campioane de la CNS „Cetate” poate avea din nou „invenţii” pe podiumul continental, întrucât echipa de gimnastică senioare...

Închide