Vară medievală la Castelul Corvinilor

La acest sfârşit de săptămână, Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduieşte  prima ediţie a festivalului ‘Vara medievală’, organizat de Ordinul Cavalerilor din Carpaţi, cu sprijinul Primăriei municipiului de pe Cerna.
‘Festivalul face parte dintr-un proiect mai amplu prin care dorim ca turiştii să poată avea parte de evenimente diferite, atunci când vizitează Castelul Corvinilor. Am gândit acest festival în patru etape, structurate pe anotimpuri, fiecare dintre acestea având un specific aparte’, a declarat Ioan Bodochi, directorul Muzeului Castelul Corvinilor. Organizatorii au pregătit, până duminică, o serie de momente artistice, de luptă şi de sport, în care vizitatorii castelului vor putea vedea cum se desfăşura vânătoarea cu şoimii, prezentări de arme, dansuri medievale, dar şi un meci de fotbal arbitrat după primele reguli ale jocului. Nu vor lipsi luptele între cavaleri, concursurile de tir cu arcul şi cele de alergat în saci sau cu oul în lingură.

O parte dintre activităţile programate vor avea loc în curtea interioară a castelului, în acest caz urmând să fie percepută o taxă de intrare în valoare de 10 lei, pentru adulţi, şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Evenimentele încep la ora 10,00 şi se încheie, sâmbătă, la ora 24, cu un foc de tabără, iar duminică, de la ora 16, cu un spectacol de închidere. (M.Crivăţ)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare