Vara e aici: Astăzi, 30 mai, Complexul Turistic Băile Daco-Romane din Geoagiu-Băi își redeschide porțile
Magdalena Șerban
Sunteți așteptați la redeschiderea oficială a complexului cu apă termală din stațiunea Geoagiu Băi, ce va avea loc astăzi. Veți fi întâmpinați cu multă căldură, intrarea fiind din partea casei, deci liberă în această zi. Veți da startul noului sezon estival și vă veți putea bucura de locația care este emblematică pentru județul nostru. Apoi, sâmbătă, veți putea concura în cadrul competiției de sărituri de pe trambulină, iar duminică, de 1 Iunie, vedetele vor fi copilașii, fiindu-le pregătite jocuri și surprize.
Muzică, premii și distracție
Cine nu știe de acest ștrand? E cam imposibil. E vestit pentru cele patru bazine, din care unul este olimpic (cu deschidere din luna iulie) şi unul pentru copii, apele mezotermale tămăduitoare care au fost utilizate încă din perioada dacilor și romanilor (apa de aici este a doua din Europa în ce priveşte conţinutul de calcar și totodată singura apă termală recomandată pentru înot, bazinul olimpic fiind, de altfel, singurul din ţară cu apă termală pentru înotători de performanţă). În incintă se poate lua masa după bunul plac, gama de meniuri fiind variată, iar băuturile la fel. Tot aici există un loc de joacă pentru cei mici, se pot găsi produse de patiserie şi îngheţată, etc. În faţa intrării în complex găsiți o parcare, iar în imediata apropiere încă una generoasă. Suprafața totală a complexului este de 21.000 de metri pătrați, din care 15.000 de metri pătrați sunt folosiți pentru plajă, în timp ce cele patru bazine însumează circa 3.000 de metri pătrați. Sunt peste 120 de cabine și peste 2500 de șezlonguri. Mocheta a fost înlocuită și s-au achiziționat șezlonguri noi.
Meleaguri binecuvântate
Denumirea ce i se atribuie stațiunii Geoagiu-Băi, aceea de dar al Metaliferilor, poate fi interpretată ca simbol al varietății de bogății minerale cuprinse în adâncurile pământului și ca expresie a multiplelor calități curative ale apelor sale minerale. Prin ofertele sale, se adresează atât turismului balnear cât și turismului de agrement. Într-un astfel de context, e mai mult decât binevenită promovarea prin distracție și evenimente a acestor locuri de istorie. Mai trebuie amintit că în anul 2010, Geoagiu-Băi a fost desemnată câștigătoare ca Destinație Europeană de Excelență din România în cadrul concursului EDEN – European Destinations of Excellence care a avut ca temă turismul acvatic. Aici funcționează un Centru de Informare Turistică ce pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de pliante, broşuri şi itinerarii. Totul, gratuit. Drumul spre stațiune e ca-n palmă.