Vânzătorul de piatră seacă rămâne după gratii

Cristina Ghenea

Dorel Vîrciu (foto), bărbatul din judeţul Alba care a reuşit să vândă două pietre obişnuite drept pepite de aur, a mai primit 30 de zile de arest. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis ieri prelungirea duratei arestării preventive dispuse la sfârşitul lunii noiembrie, în cursul urmăririi penale.
Deşi susţine în continuare că este nevinovat, Dorel Vîrciu nu are norocul de a scăpa de puşcărie. „Instanţa a admis astăzi (n.r. ieri) cererea de prelungire a duratei arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile“, a declarat judecătoarea Mihaela Timişan, coordonatorul Biroului de Relaţii cu Publicul al Tribunalului Hunedoara.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este acuzat de înşelăciune, după ce i-a vândut unui medic veterinar din Roşia Montană, două roci de aproximativ trei kilograme şi jumătate, despre care susţinea că ar fi fost pepite de aur, la preţul de 290.000 de lei. Cei doi au făcut schimbul în judeţul nostru, pe raza comunei Buceş, iar veterinarul şi-a dat seama că a fost înşelat abia după ce a plătit, comerciantul văzându-şi de drum. Doar 20.000 de lei, din totalul prejudiciului, au mai fost recuperaţi de către poliţişti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.