ComunitatePolitica si administratie

Vălișoara, pe cai mari în materie de finanțare prin „Anghel Saligny”

Magdalena Șerban

Încă o comună hunedoreană a tras lozul cel mare în cazul accesării Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, la Vălișoara, se vor moderniza drumuri de interes local, suma repartizată fiind de 9.800.000,00 lei. Este un succes administrativ de care conducerea de aici se bucură, din plin.

Au fost și rămân prioritare
„Suntem bucuroși de faptul că ne regăsim pe lista obiectivelor de in­ves­tiții în rețeaua de apă, canalizare, dru­muri, poduri și podețe, finanțată de Ministerul Dezvoltării, aprobată prin Programul Național de Investiții ((Anghel Saligny)). Astfel că, pentru re­alizarea obiectivului ce prevede mo­der­nizare de drumuri la nivel admi­nis­trativ-teritorial, ne-a fost alocată suma de 9.800.000 de lei, materializarea lu­crărilor în infrastructura de drumuri a comunei fiind prioritară altor investiții întrucât ne dorim să creem condiții decente de deplasare pentru cetățenii din satele aparținătoare, dar și pentru toți cei care ne vizitează. Suntem con­vinși că implementarea în teren va fi demarată în primăvara anului viitor, după ce vom semna contractul de fi­nanțare cu MDLPA si după finalizarea procedurii de achiziție, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Sun­tem încântați că demersurile începute anul trecut, prin depunerea cererii de finanțare nr. 122516/12.10.2021 sunt răsplătite prin eligibilitatea obținută”, a transmis Camelia Bedea (foto), pri­marul din Vălișoara.
La nivel național, prin „Anghel Saligny” s-au solicitat finanțări totale de peste 137 miliarde lei, deși bugetul schemei se ridică la numai 65,5 de miliarde lei. În concluzie, lupta pentru bani a fost una aprigă. Pentru județul nos­tru au fost declarate finanțabile 157 de obiec­tive, putându-ne consi­dera noro­coși. Cu alte cuvinte, nu stăm rău deloc.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura