Valentin Banciu a primit arest la domiciliu

Loredana Goangă

După ce trei inculpaţi din dosarul Litera&Simota sunt acum arestaţi la domiciliu, a venit şi rândul pilotului hunedorean Valentin Banciu (foto) să meargă acasă. Acesta a fost arestat preventiv pe 26 iulie 2013.SONY DSC
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a verificat legalitatea şi temeinicia arestului preventiv a lui Valentin Banciu. Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei, magistraţii au respins cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu cea de control judiciar, însă a dispus măsura arestului la domiciliu. Astfel, dacă în 48 de ore nu se va depune contestaţie, pilotul va putea merge acasă. În caz contrar, măsura va fi judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Reamintim că pilotul de raliuri a fost arestat de către judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia şi a fost acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu şi luare de mită. Valentin Banciu a ajuns în această situaţie după ce a creat o reţea de făcut bani, cuplând activitatea unui service auto pe care îl avea acasă, unde îi chema pe cei care aveau nevoie de avize tehnice, emiţând aceste avize în fals datorită poziţiei sale de angajat RAR, în complicitate cu un coleg de serviciu, ce încasa banii pentru diverse lucrări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare