Peste 150 de monede antice şi medievale confiscate

03 monede-antice-curatareLoredana Goangă

Poliţiştii de patrimoniu hunedoreni, împreună cu mai mulţi colegi din judeţele Braşov, Alba, Caraş Severin, Constanţa, Neamţ şi Timiş, au recuperat 154 de monede antice şi medievale scoase la vânzare într-un târg filatelic şi numismatic din Braşov. Acţiunea a vizat combaterea infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural naţional mobil, la ea participând şi ofiţeri specialişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR.
După ce au fost verificaţi 125 de participanţi la târg, şapte persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 61 de ani, din judeţele Bihor, Buzău, Caraş Severin, Sălaj şi municipiul Bucureşti, au fost descoperite că aveau la vânzare cele 154 de monede menţionate. Se pare că acestea ar proveni din braconaj arheologic, deoarece oamenii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă. După ce au fost confiscate, monedele au ajuns la Direcţia pentru Cultură Braşov.
Totodată, poliţiştii au dat şapte amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei şi continuă cercetările faţă de persoanele suspecte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare