Actualitate

Vai de capul nostru! Au descoperit bacterii periculoase în gheața folosită la un restaurant McDonald’s

Autoritatea Națională pentru Pro­tec­ția Consumatorilor (ANPC) a iden­ti­ficat prezența unor bacterii peri­cu­loa­se pentru sănătatea publică în ghea­ța utilizată de operatorul eco­no­mic Pre­mier Restaurants SRL (McDonald’s), conform unui raport emis de Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), anunță cei de la Adevărul.

Risc mare de îmbolnăvire
„În urma procesului verbal de pre­le­vare seria ANPC nr. 0022380/18.02.2025, inspectorii ANPC au prelevat probe de cuburi de gheață în vederea efectuării analizelor microbiologice de la McDonald’s Băneasa.
Pe 24 februarie 2025, raportul de încercare nr. 11719502, emis de Labo­ratorul ICA, a confirmat prezența en­te­ro­cocilor intestinali (2,3 x 102 ufc/100ml) și a bacteriilor coliforme (2,7 x 102 ufc/100ml), valori care de­pă­șesc limitele admise de Ordonanța 7/2023, care impune un prag de 0 ufc/100ml pentru aceste microor­ga­nisme. Contaminarea gheții cu aceste bacterii prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea consumatorilor, în special prin utilizarea sa în băuturile ră­coritoare.
Ca urmare a acestei constatări, Pre­mier Restaurants SRL a fost sanc­țio­nată cu o amendă de 30.000 de lei. Totodată, ANPC a dispus oprirea tem­porară a utilizării aparatului de gheață până la remedierea deficiențelor”, se menționează în raportul emis de ICA.
Având în vedere posibilitatea ca a­ceastă contaminare să fie prezentă și în alte locații ale lanțului de restaurante, ANPC a propus emiterea unui ordin care să suspende temporar utilizarea tu­turor aparatelor de gheață din re­țea­ua Premier Restaurants SRL la nivel na­țional, până la efectuarea unor ana­lize suplimentare care să ateste sigu­ranța produsului. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura