Vaccinul împotriva gripei noi soseşte săptămâna viitoare

Nicoleta Popa

Primele doze de vaccin împotriva gripei noi vor ajunge în judeţul Hunedoara la începutul săptămânii viitoare, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Personalul medical, elevii de peste 15 ani, poliţiştii şi jandarmii vor fi primii vaccinaţi împotriva virusului A/H1N1. Astfel, ar urma să fie imunizaţi 5.700 de medici şi asistente, peste 28.500 de elevi, la care se adaugă câteva sute de poliţişti şi jandarmi.
Medicii de familie din judeţul Hunedoara spun că nu ştiu cum trebuie să procedeze cu acest vaccin. „Nu am primit încă nici o informaţie de la Direcţia de Sănătate Publică. Ştim doar de la televizor, iar o astfel de acţiune nu se poate face doar din auzite”, a precizat medicul Lucia Lăpuşcă.

20 de cazuri confirmate
În ultimele două zile, în judeţul nostru au fost confirmate alte şapte cazuri de gripă nouă. Ieri, au fost primite analizele pozitive pentru o femeie însărcinată, cumnata hunedoreanului diagnosticat la începutul săptămânii cu A/H1N1, recent întors din Germania. Femeia este internată la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul municipal Hunedoara. Pe de altă parte, doi elevi de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, colegi cu fetiţa de 12 ani confirmată cu gripă porcină în urmă cu trei zile, precum şi colegul de cameră al băiatului de la Tătărăşti au fost diagnosticaţi cu gripa nouă. Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, încă 21 de elevi de la şcoala din Boşorod prezintă stări febrile, ei fiind trataţi ca şi când ar avea gripă nouă. În aceeaşi situaţie se află şi 16 elevi de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.