Vaccinul Anticovid -19 distribuit sportivilor olimpici

19 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat miercuri că plănuieşte susţinerea distribuţiei vaccinului contra noului virus în rândul sportivilor din ţările cu acces limitat la serviciile medicale atunci când acesta va fi disponibil, cu scopul de a face ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie sigure pentru toată lumea. Anunţul a fost făcut de australianul John Coates, preşedintele Comisiei de coordonare a CIO pentru JO 2020, după participarea la o reuniune alături de organizatorii niponi.

”Dacă vaccinul devine o realitate, CIO plănuieşte un sistem de susţinere a ţărilor care au acces limitat la medicamente”, a declarat Coates într-o conferinţă de presă, adăugând că obiectivul este de a ”face vaccinul accesibil pentru un număr cât mai mare posibil de sportivi şi de a face Jocurile sigure pentru toată lumea”.

Directorul executiv al comitetului de organizare Tokyo 2020, Toshiro Muto, a salutat planul CIO de asistenţă şi a remarcat rolul important pe care forul internaţional îl poate juca în răspândirea vaccinului în rândul sportivilor olimpici datorită poziţiei sale puternice la nivel mondial.

Coates a adăugat că fiind vorba despre o problemă medicală, nu poate impune obligativitatea vaccinului în rândul tuturor sportivilor ce vor participa la Tokyo, dar va face tot posibilul de a promova utilizarea lui prin toate mijloacele de care dispune.

”Vom colabora cu atleţi de top care să devină modele de urmat pentru a-i convinge pe ceilalţi participanţi la Jocuri să se vaccineze de asemenea. Avem toată încrederea că sportivii îşi vor înţelege responsabilitatea de a respecta regulile”, a adăugat oficialul CIO, care speră că Satul Olimpic va fi un loc mai sigur decât oraşul Tokyo.

Sportivii vor trebui să poarte mască atunci când nu fac antrenamente şi va fi monitorizată deplasarea lor prin intermediul aplicaţiilor smartphone.

Un alt instrument cheie pentru a garanta sănătatea sportivilor va fi testarea frecventă pentru Covid-19, pentru care există în prezent capacitatea de a efectua 4.000 sau 5.000 teste pe zi, număr care urmează să fie extins până în 2021, a adăugat Coates

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atletism. Cluj-Napoca va găzdui în 2021 Campionatului European pe echipe

România a primit din partea European Athletics organizarea ediţiei 2021 a Campionatului European de atletism pe echipe, Liga I, aceasta...

Gimnastică. Primele medalii pentru Cetate Deva la întrecerile de la Ploiești

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești este gazda întrecerilor ediței din acest an a Campionatelor Naționale de gimnastică individuale și pe...

Trecerea de pietoni mortală, din nou în beznă!

Adriana Năstase Trecerea de pietoni de la intersecţia DN7 cu DJ700, din faţa sediului fabricii DHS face din nou probleme....

Închide