Vaccinarea nou-născuţilor este reluată

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a anunţat reluarea vaccinării împotriva tuberculozei pentru nou-născuţi. Toate maternităţile din judeţ beneficiază de acest vaccin şi reiau administrarea lui.
Reprezentanţii DSP Hunedoara spun că suspendarea temporară a vaccinării BCG la nou-născuţi a fost „o măsură de precauţie utilă până la elucidarea suspiciunii ridicate în legătură cu siguranţa serului”. Ministerul Sănătăţii, însă, a analizat rapoartele reacţiilor adverse urmare a vaccinării (n.r. RAPI) şi a decis că vaccinul este sigur. Mai mult, aceştia avertizează că oprirea vaccinării presupune riscul de a dezvolta tuberculoza severă la copii. Vaccinul, produs în Danemarca, este folosit din 1931 şi este distribuit în toată lumea. (C. Ghenea)

One thought on “Vaccinarea nou-născuţilor este reluată

  • 7 decembrie 2012 la 2:00
    Permalink

    Demisia arabului Arafat R. , ministru sanatatii, ptr reluarea vaccinarii nou nascutiilor cu acest vaccin supertoxic din Danemarca si care nu este folosit nici in Danemarca , nicaieri in lume, doar in tara noastra.Cu acest vaccin danez, cat si prin alte vaccine se fac experimente pe Romania, pe copii nostri, pe poporul nostru.Comisia care a stabilit reluarea vaccinului face parte din Comisia Europeana a sanatatii, deci sunt si cei care produc, si furnizeaza acces vaccin. Pretul vaccinului din danemarca eset unul foarte piperat, iar cel romanesc produs de Institutul Cantacuzino din Bucuresti este unul mic. Cel din Danemarca are efecte secundare, iar sute de nou nascuti romani s-au inmolnavit.Sute de parinti au dat in judecata Ministerul sanatatii.Dragi parinti , nu va lasati si dati in judecata acest minister care pentru ei conteaza mai mult banii $ decat sanatatea copiilor romani!Rusine Arabului Arafat, am avut stima pt el, pana acum cand a dat0o in bara!Ca urmare Demiterea lui dupa 9 decembrie este obligatorie!Sa mearaga la urgente, la SMURD, nu mai vrem arabi, unguri , etc in fruntea tarii!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare