Sport

Vaccinare pentru olimpicii japonezi

Sportivii olimpici japonezi vor începe curând să fie imunizaţi contra noului coronavirus, a anun­ţat Comitetul olimpic japonez (JOC), în con­junctura în care campania de vaccinare are un ritm foarte lent în Japonia.
Vaccinarea celor 1.600 de persoane din de­le­gaţia olimpică a Japoniei, incluzând antre­nori, oficiali şi circa 600 de sportivi, va debuta pe 1 iunie, înaintea întrecerilor olimpice pro­gramate între 23 iulie şi 8 august la Tokyo, a precizat JOC.
Preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a spus că peste 80 la sută dintre rezidenţii Sa­tului Olimpic vor fi imunizaţi la momentul Olim­piadei de vară. Bach a promis că va fur­niza personal medical suplimentar pentru a sus­ţine măsurile contra noului coronavirus din Satul Olimpic şi arenele olimpice. Anunţul germanului a intervenit după ce sindicatele medicilor şi al asistentelor şi-au manifestat opoziţia faţă de Jocuri, în conjunctura în care cazurile de infectare s-au multiplicat în ţară.
Un număr de prefecturi, inclusiv Tokyo, se află în stare de urgenţă de la începutul lunii mai. Capitala Japoniei a raportat miercuri 743 de noi cazuri de infectare, depăşind bariera de 700 pentru prima oară în ultimele şase zile.
Conform unor ultime sondaje, populaţia japoneză respinge în majoritate desfăşurarea Jocurilor Olimpice în această vară, dar John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, a spus vinerea trecută că Jocurile vor avea loc chiar dacă starea de urgenţă va fi prelungită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura