Vaccinare pentru olimpicii japonezi

27 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sportivii olimpici japonezi vor începe curând să fie imunizaţi contra noului coronavirus, a anun­ţat Comitetul olimpic japonez (JOC), în con­junctura în care campania de vaccinare are un ritm foarte lent în Japonia.
Vaccinarea celor 1.600 de persoane din de­le­gaţia olimpică a Japoniei, incluzând antre­nori, oficiali şi circa 600 de sportivi, va debuta pe 1 iunie, înaintea întrecerilor olimpice pro­gramate între 23 iulie şi 8 august la Tokyo, a precizat JOC.
Preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a spus că peste 80 la sută dintre rezidenţii Sa­tului Olimpic vor fi imunizaţi la momentul Olim­piadei de vară. Bach a promis că va fur­niza personal medical suplimentar pentru a sus­ţine măsurile contra noului coronavirus din Satul Olimpic şi arenele olimpice. Anunţul germanului a intervenit după ce sindicatele medicilor şi al asistentelor şi-au manifestat opoziţia faţă de Jocuri, în conjunctura în care cazurile de infectare s-au multiplicat în ţară.
Un număr de prefecturi, inclusiv Tokyo, se află în stare de urgenţă de la începutul lunii mai. Capitala Japoniei a raportat miercuri 743 de noi cazuri de infectare, depăşind bariera de 700 pentru prima oară în ultimele şase zile.
Conform unor ultime sondaje, populaţia japoneză respinge în majoritate desfăşurarea Jocurilor Olimpice în această vară, dar John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, a spus vinerea trecută că Jocurile vor avea loc chiar dacă starea de urgenţă va fi prelungită.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judoka Alexandru Bologa, calificat la Jocurile Paralimpice

Sportivul român Bologa Florin Alexandru (foto) a câştigat medalia de aur la Judo Grand Prix de la Baku, categoria-60 kg....

Naţionalele de primăvară la atletism

Municipiul Craiova va găzdui, la finalul acestei săptămâni, întrecerile Con­cur­su­lui Naţional de atletism, varinata de pri­mă­vară, pentru seniori şi tineret...

Când va avea loc Cupa României la fotbal, finala judeţeană

CSA Aurul Brad şi CSM Mihai Viteazul Vulcan s-au calificat în finala judeţeană a tradiţionalei competiţii Cupas României, după ce...

Închide