Judoka Alexandru Bologa, calificat la Jocurile Paralimpice

27 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sportivul român Bologa Florin Alexandru (foto) a câştigat medalia de aur la Judo Grand Prix de la Baku, categoria-60 kg.
Pentru cei care încă nu ştiu cine este Alex­an­dru Bologa, ei bine, este un judoka nevăzător, care la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia a reuşit să cucerească prima me­da­lie paralimpică pentru României (medalie de Bronz).
Prin câştigarea acestei medalii de aur, Alex­an­dru Bologa îşi confirmă locul 1 în cla­sa­mentul mondial la judo pentru nevăzători cate­goria 60 kg.
Pe de altă parte, în acest final de săptă­mână, în Poiana Braşov vor avea loc finalele Campionatelor Naţionale U16 individual şi Cadeţi U18 echipe.
La startul concursului individual sunt aş­tep­taţi să ia parte aproximativ 300 de judoka de la peste 60 de cluburi din ţară. Concursul va fi transmis integral în direct pe canalul Sport Tv.
Competiţia se va desfăşura fără spectatori, cu respectarea tuturor prevederilor din pro­to­co­lul semnat de către MTS şi Ministerul Sănătăţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Naţionalele de primăvară la atletism

Municipiul Craiova va găzdui, la finalul acestei săptămâni, întrecerile Con­cur­su­lui Naţional de atletism, varinata de pri­mă­vară, pentru seniori şi tineret...

Când va avea loc Cupa României la fotbal, finala judeţeană

CSA Aurul Brad şi CSM Mihai Viteazul Vulcan s-au calificat în finala judeţeană a tradiţionalei competiţii Cupas României, după ce...

Start pentru Mondialele de gimnastică aerobică de la Baku

În urmă cu 2 ani, la Baku, România câştiga 5 medalii la Campionatele Europene de gim­nastică aerobică, una de aur...

Închide