Va susţine Corina Creţu minciunile PSD în Valea Jiului?

Joi, 13 septembrie 2018, PSD va mai scrie o pagină din istoria de „aburire” a cetăţenilor din Valea Jiului.
Guvernanţii se duc iar în Valea Jiului să le spună celor de acolo poveşti de adormit momârlani. De data aceasta o aduc şi pe Corina Creţu, pentru că se apropie alegerile europarlamentare…
Hai să recapitulăm cu ce „realizări” ar trebui să vină în faţa oamenilor, dacă ar avea o brumă de onestitate…

1. Cel mai mare agent economic al judeţului – Complexul Energetic Hunedoara – a fost trimis spre colaps de către conducerile executive şi de administraţie susţinute de PSD-ul hunedorean.
Sunt ca nişte hiene… închid minele, nu mai livrează energie termică populaţiei, zero investiţii! Sfârtecă, până până la os CEH, transformat într- un biet cadavru.
Oare au, măcar o tresărire de conştiinţă că incompetenţa şi lăcomia lor duc la pierderea de vieţi omeneşti? Sau poate ei cred că viaţa unui miner poate fi acoperită cu 20.000 lei despăgubire de la stat. Oare se gândesc cei ce au hăcuit acest complex că morţii au copii, soţii, părinţi? Poate vor avea din nou tupeul să le vorbească despre redeschiderea minelor. Aşa cum le vorbea premierul Tudose. Căci vor din nou voturile Văii, nu-i aşa?
2. Avem în judeţul Hunedoara 10.502 pensionari care se încadrează în prevederile Legii nr.192/2015 cu privire la grupele I şi II de muncă. Aceştia au fost minţiţi de propagandiştii şi candidaţii PSD Hunedoara în campaniile pentru alegeri locale şi parlamentare din 2016 că vor beneficia de majorări ale punctajelor la pensii cu 50 la sută şi 25 la sută. Rezultatul? Nu au primit nimic în plus, din contră, bruma de recalculări pe care au reuşit să le facă au ieşit pe minus. Acum toţi pensionarii au luat drumul instanţelor. Vă închipuiţi peste 10.000 de persoane în vârstă pe la uşile tribunalelor?
Mai are rost să vorbim de abureala cu punctul de pensie la nivelul a 45 la sută din salariul mediu brut pe economie prin care au minţit şase milioane de pensionari din ţară?
Şi acum au dat o nouă lege prin care promit minerilor că, începând cu 1 octombrie 2018, le recalculează din nou pensiile. Chiar dacă o vor face, singurul lucru clar este că pensionarii riscă să piardă sumele pe 33 de luni, adică de la 1 ianuarie 2016, de când trebuiau să beneficieze şi să mai aştepte încă vreo cinci ani până vor primi ceva… cei care mai apucă.
3. Spitalele, şcolile, staţiunile turistice din Valea Jiului… toate acestea au fost lăsate de izbelişte de către PSD Hunedoara, fără finanţare, fără sprijin, doar cu gargară PSD-istă.
Ca răspunsuri ale unor întrebări adresate ca senator, în legătură cu alocările bugetare din anul 2017, Ministerul Educaţiei mă informa că pentru şcolile din Valea Jiului a alocat suma de 19.000 lei (da, aţi citit bine!), Ministerul Sănătăţii mă informa că pentru spitale nu a dat nimic, iar Ministerul Dezvoltării Regionale mă informa că n-a dat nimic, dar pentru staţiunile turistice ar exista posibilitatea de a încerca obţinerea de bani europeni.
4. Drumul Uricani – Băile Herculane… nici un leu alocat.
Degeaba au strâns primarii din Valea Jiului semnături de la cetăţeni şi au făcut poze cu bibliorafturile proiectului în braţe la Guvern, împreună cu premierul PSD-ist, în cea mai autentică manieră propagandistică pesedistă. În bugetul de stat, zero lei! Li s-a promis finanţare, apoi s-a constatat că drumul momârlanilor nu este prioritar. Prioritar este stadionul de la Dragnea de acasă, în Teleorman. Dragnea şi reprezentanţii lui în judeţ au doar nevoi în judeţul Hunedoara, nu şi datorii! Daddy nu oferă nimic, decât avantaje personale conducerii PSD din Hunedoara!
Cetăţenii Văii Jiului ar trebui să fie mulţumiţi, în concepţie pesedistă, că judeţul Hunedoara a obţinut un post de ministru, vilegiaturist de lux printre românii de pretutindeni!
Joi, 13 septembrie a.c., politicienii PSD-ului hunedorean ar trebui să înceapă prin a-şi recunoaşte dezinteresul faţă de Vale şi abia apoi să continue prin a-şi lua alte angajamente şi a face alte promisiuni. Să-i mai credem dacă promit că măcar de aici înainte, vor pune interesele oamenilor din Valea Jiului înaintea intereselor lor personale?!
Vise… Cum vis este nădejdea celor care încă mai cred că sub conducerea PSD li se pot întâmpla lucruri bune lor şi copiilor lor!
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL

3 comentarii la „Va susţine Corina Creţu minciunile PSD în Valea Jiului?

 • 11 septembrie 2018 la 20:19
  Legătură permanentă

  Vrem fapte de la PSD ca noi valea jiului i-am tot votat de 28 ani , vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , Termoficare centralizata de la Termocentrala Paroseni cu schimbarea tevilor in toata valea jiului , modernizarea drumul spre Herculane , modernizarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) ca isi rup masinile cetateni vaii jiului daca vor sa mearga la Voineasa si Transalpina , modernizarea Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , … iar Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa asfalteze drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

 • 12 septembrie 2018 la 10:43
  Legătură permanentă

  Asta este Carmen Harau si atata poate….
  Corina Cretu va participa la conferința “Regiunile carbonifere din România în tranziția energetică” organizată de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutații Industriale din Comitetul Economic și Social European și cu Universitatea din Petroșani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate și finanțate la nivel european, național și local pentru asigurarea unei tranziții energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului scrie în programul oficial al comisarului.
  Va vizita si alte orase care nu au legatura cu PSD cum ar fi Cluj Napoca.

 • 12 septembrie 2018 la 11:02
  Legătură permanentă

  Vesti bune pentru „Valea Jiului ” … cititi in Ziarul Vaii Jiului
  vestea despre DN7A… La ultima rectificare sa alocat pentru DN7A suma
  de 500 000 lei. Sa fie intr-un ceas bun.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.