Vă mai amintiți de crima din Irlanda, care a zguduit, cu cinci ani în urmă, județul Hunedoara? MARIAN MIHALACHE, ucigașul din Dublin, condamnat definitiv la ÎNCHISOARE PE VIATĂ!

13 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

02-Mihalache-ECOSID-7

Curtea Supremă Penală din Dublin l-a condamnat pe hunedoreanul Marian Mihalache (acum în vârstă de 53 de ani), la închisoare pe viață în Irlanda, pentru uciderea amantei sale Loradena Pricăjan (foto), la 27 ianuarie 2010,  într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, din cartierul Sandyford, din Dublin. Astfel sentința dată de Curtea de Apel în 2010 a rămas definitivă.

I-a tăiat gâtul până la coloana vertebrală

Hunedoreanul Marian Mihalache (foto)  a susţinut tot timpul că femeia îşi luase singură viaţa, dar raportul medicului legist a contrazis totul, dată fiind violenţa loviturilor de cuţit primite de victimă. Ca urmare Mihalache a pierdut şi ultima cale de atac, recursul, astfel încât acesta va face închisoare pe viaţă. Marian Mihalache nu a reușit să răstoarne condamnarea sa de la Curtea de Apel pe motivul unic invocat cum că verdictul juriului a fost “unul pervers și nu în acord cu greutatea și echilibrul dovezilor”.

În timpul procesului a fost relevat faptul că Mihalache trăia în concubinaj cu victima Pricăjan de 13 ani de zile, iar amenințările lui împotriva amantei au survenit după ce aceasta și-a găsit un nou iubit în Irlanda, tot un român, pe nume Christian Sîrbu.  Victima a fost descoperită de paznicii hotelului fără suflare în pat, prezentând două tăieturi adânci la nivelul jugularei. Iar alături de cadavrul Loredanei se aflau într-o baltă de sânge, două cuțite, pe care Mihalache le-a adus din România. Gâtul ei a fost atât de grav afectat, încât nu num03-loredana-pricajanai că i-a fost provocată o hemoragie masivă, dar tăietura a ajuns până la os, afectându-i chiar coloana vertebrală.

O posibilitate infinit improbabilă

Văzând că chestiunea sinuciderii nu stă în picioare, Mihalache a susținut că i-a luat viața iubitei sale în urma pierderii capacității de judecată, rezultată ca urmare a disputelor cu aceasta din camera de hotel. El a spus că și-a pierdut conștiența și nu-și poate aminti ce s-a întâmplat ulterior.Judecătorul Curții Supreme Penale din Dublin a spus că posibilitatea ca Loredana Pricăjan să-și fi luat singură viața, este “nu numai improbabilă”, ci chiar “infinit improbabilă”. El a mai precizat că au existat mai mult decât suficiente dovezi circumstanțiale pe care juriul le-a examinat pentru a ajunge la verdictul de vinovat dincolo de orice îndoială rezonabilă. Relevante pentru aceste dovezi a fost o cronologie a evenimentelor, dar și camerele video amplasate în hotel – una chiar deasupra ușei camerei unde s-a produs crima.

„S-a spus totul”

Juraţii de la Curtea de Apel din Dublin, care au judecat această crimă, au avut nevoie de doar 75 de minute pentru a decide, în unanimitate, că românul este criminalul. Deşi a încercat să-i convingă pe juraţi că, de fapt, el a fost înjunghiat de femeie, intenţiile lui Marian Mihalache au fost lămurite de doctorul care l-a tratat în spital şi care a afirmat că rănile şi le-a produs singur. După verdictul celor 12 juraţi, şapte bărbaţi şi cinci femei, judecătorul i-a dat ultimul cuvânt acuzatului. „Cred că tot ce era de spus, s-a spus”, a afirmat atunci, în 2010,  Marian Mihalache.

 Filmul crimei

Mihalache Marian a zburat la Dublin cu trei zile înaintea crimei din 27 ianuarie 2010. Acesta nu i-a spus fostei sale iubite, Loredana, că îi face o vizită. Mai mult, hunedoreanul şi-a adus două cuţite din România. El s-a cazat la Institutul Irlandez de Management, unde stătea și fosta sa amantă. A mers câţiva paşi până la apartamentul femeii, dar nu a contactat-o. Şi-a printat mai multe hărţi cu locul de muncă al Loredanei, iar de mai multe ori, a mers în staţia de autobuz de unde femeia pleca la serviciu, până când a întâlnit-o. Loredana se întorcea acasă după tura de noapte, în dimineaţa zilei de 27 ianuarie 2010. Mihalache Marian a dus-o pe femeie în camera sa, a agăţat pe uşă semnul „nu deranjaţi” şi a scos receptorul telefonului din suport, până a doua zi dimineaţa, când a sunat la recepţie după ajutor. El a încercat să o convingă pe Loredana să se întoarcă la el, spunându-I că divortează de cea dea doua soție, dar izbindu-se de refuzul categoric al acesteia, i-a tăiat beregata și apoi s-a tăiat și el la gât.  Crima deja s-a produs în camera de cămin, trupul femeii fiind găsit în pat, într-o baltă se sânge, iar cele două cuţite aduse de criminal se aflau lângă pat. Telefonul mobil al Loredanei a fost dezasamblat, iar pe baterie au fost găsite pete de sânge. Marian Mihalache le-a declarat atunci polițiștilor că femeia era stresată în acea noapte şi l-a întrebat dacă are curajul să-şi pună capăt zilelor. Hunedoreanul a răspuns că are, şi atunci, Loredana ar fi luat cuţitul şi l-ar fi tăiat la gât

 Fostul prieten, contactat de acuzat

Ultimul prieten al Loredanei Pricăjan, Cristian Sîrbu, a declarat în fața instanței că, în dimineaţa de Crăciun din 2010, când se afla în Belgia, a primit un mesaj de pe telefonul Loredanei, prin care aceasta îl ruga să intre pe Internet, pentru a vorbi cu ea. „În momentul în care am deschis programul, am văzut pe altcineva în faţa camerei web”, a declarat Cristian Sîrbu, arătând spre acuzat. „Mi-a spus să vin la Dublin să ne petrecem Crăciunul şi Anul Nou împreună, ca o familie mare şi fericită. A spus că vrea doar să ne întâlnim, să ştie cine sunt”, a declarat Sîrbu.

Loredana a plecat să-şi facă un rost în viaţă şi s-a întors în sicriu

Locuitorii din satul Vaidei, comuna Romos, aveau numai cuvinte de laudă pentru Pricăjan Loredana. Aceştia declarau că Lore, cum îi spuneau prietenii, era o fată frumoasă şi plină de viaţă. Înaltă, brunetă, ea a locuit o vreme la Cugir, unde a şi fost căsătorită.  A divorţat însă, după câţiva ani. Mama şi tatăl ei au lucrat la fabrica de la Cugir. Cunoscuţii spun că familia Pricăjan din satul Vaidei este una înstărită, iar vecinii şi chiar primarul comunei Romos, de care ține satul Vaidei, spun că sunt oameni de treabă. Femeia plecase în anul 2005 în Irlanda,  unde a încheiat un contract de muncă, lucrând legal în ţara respectivă, ca asistentă medicală la un azil de bătrâni din Dublin. Dar viaţa ei a fost întreruptă brutal, la vârsta de 35 de ani, fiind înjunghiată cu 20 de lovituri de cuţit, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management din Dublin, de fostul ei amant, Marian Mihalache, crimă comisă pe fondul geloziei.

 Cine este Marian Mihalache, ucigașul din Dublin

Fost angajat al Ocolului Silvic Hunedoara, Marian Mihalache a intrat în viaţa politică prin anul 2000, la scurt timp după ce a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu.  A fost membru al PDL, unde deţinea în anul 2010 funcţia de vicepreşedinte al filialei judeţene a acestui partid. Timp de câţiva ani a fost avocat, până în mai 2005, când a fost numit director al firmei Eco Sid Hunedoara, funcție pe care a deținut-o până în anul 2009. Ca director la Eco Sid el s-a făcut cunoscut mai mult prin decizia de a-şi acorda singur 180 de salarii compensatorii, în cazul în care i s-ar fi desfăcut contractul individual de muncă. Decizie care a provocat un mare scandal la vremea respectivă, fiind contestată în instanţă de Primăria Hunedoara. În iunie 2009, Mihalache a fost schimbat din funcţia de director al Eco Sid, fiind numit după câteva luni director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Hunedoara.

 Prezintă probleme comportamentale și psihice

Potrivit declarațiilor conducerii penitenciarului unde este deținut, publicate în presa din Dublin, de circa doi ani de zile, Marian Mihalache prezintă grave probleme comportamentale și psihice având “mințile rătăcite”.  El le spune colegilor de detenție și gardienilor că este într-o perioadă de recuperare la un sanatoriu de boli reumatismale, dar că se va întoarce acasă la Deva, unde își va depune candidatura la primăria orașului și se va căsători cu Loredana, fata pe care a ucis-o cu cinci ani în urmă. (Mircea Crivăț)

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A trecut rapid de la hoţie la tâlhărie

La un interval scurt de timp, un tânăr de 20 de ani din municipiul Hunedoara a comis-o la dublu.

Inspectorii RAR s-au concentrat pe service-urile auto

Pentru garantarea unui nivel ridicat al siguranţei circulaţiei, anul trecut, Registrul Auto Român a înteţit controalele la service-urile auto. În...

Ştia fosta şefă a DIICOT despre probele fabricate în dosarul Berbeceanu?

Comisarul şef Traian Berbeceanu (foto), fostul şef al BCCO Alba, a obţinut o victorie importantă în instanţa de judecată. Magistraţii...

Închide