Va fi sau nu schimbatã conducerea executivă a Apa Prod?

13 iulie 2016 | 9 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac 05 Mircea Bobora2

Verificările comandate de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara la SC Apa Prod SA Deva, societate din subordinea administraţiei judeţene, ar putea folosi şi la schimbarea conducerii operatorului de apă şi canalizare. Asta în cazul în care corpul de control al CJ Hunedoara va constata nereguli în urma auditului care a fost demarat deja.
Directorul general, la mâna CA
CJ Hunedoara poate înlocui conducerea executivă a SC Apa Prod SA Deva, respectiv Consiliul de Administraţie (CA), printr-un proiect de hotărâre, fiind acţionar majoritar cu 76 la sută din acţiunile societăţii. Totuşi, schimbarea poate fi făcută doar în baza unui raport de audit în care se arată că membrii actualului executiv nu şi-au îndeplinit indicii de performanţă sau au fost depistate alte abateri, conform ordonanţei privind guvernanţa întreprinderilor publice. Actualul CA al SC Apa Prod SA Deva a fost numit în 31 martie 2014 pe un mandat de patru ani, respectiv până în 31 martie 2018. Acesta este format din cinci membri: Alexandru Sturza, Puiu Adrian Badea, Simion Mariş, Alexandru Popoviciu şi Victor Arion. Trebuie spus că una dintre atribuţiile CA este de a desemna directorul general al societăţii, funcţie deţinută în prezent de Victor Arion.
Schimbări în funcţie de rezultatele verificărilor
Aşa cum am menţionat mai sus, auditul comandat de CJ Hunedoara la SC Apa Prod SA Deva a fost început deja, fără să se ştie data la care va fi finalizat. Reprezentanţii administraţiei judeţene nu au arătat care-i scopul acestor verificări, dar susţin că vor fi luate măsuri în funcţie de rezultatele auditului, fără să precizeze dacă se va merge până la schimbarea conducerii societăţii. „Un audit de dimensiunea celui efectuat la SC Apa Prod SA Deva nu se face în câteva zile. Va fi verificată toată activitatea societăţii, de la investiţii pe fonduri europene, proiecte derulate, achiziţii, până la departamentul de resurse umane. Fiecare aspect verificat va fi trecut într-un raport, iar dacă vor fi probleme majore, se vor face verificări suplimentare. După ce va fi întocmit raportul final al auditului şi în funcţie de rezultatele acestuia, vor fi luate măsuri”, a explicat Mircea Bobora (foto), vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

Loading...

Comentarii (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gogu spune:

  Sa fie schimbati cei care nu sunt membri PSD.
  😆

 2. Codrin Ștefănescu spune:

  Minunat, nimic nu poate fi mai adevărat ca cele scrise de Gogu.

 3. Bosco spune:

  Da da, pe ei si pe mama lor ! Vorba ceea : ciocu’ mic ca noi suntem la putere ! Sa fie inscrisi la psd si aia de la gradinita si aia din cimitire, la toamna e nevoie de multe voturi, cum ii place tovarasului Dragnea.

 4. Loaza de la paza spune:

  Nu trebuie schimbat nimic ! Totul e perfect !!!
  Astfel :
  – N-am mai vazut nicaieri ,in nici o firma decat aici ca,”scoala profesionala” sa se traga de sireturi cu un “doctor inginer”,sa incerce sa-l intimideze sau sa urle la el ori ,mai grav,sa-l santajeze…
  – O subfinantare masiva si continua.Practic,daca nu gasesti o – l a v e t a – in firma asta iti dai seama ca altceva nici atat…
  – Alcoolismul e in floare (cel putin la Deva si Hunedoara) .La cinspe si cinci (maxim) un PET de bere troneaza pe masa…
  – Indisciplina crasa…debandada groaznica…haos
  – Criteriul de promovare e …carnetul de partid

 5. Portocala mecanică spune:

  Poate da` nu vrea…

  …pen` că directoru` le angajează toate pilele,muierile ,pret`enii,copii,etc…

 6. Asociatia composesorala ASTRA spune:

  E consternata de decizia conducerii de a taia transportul celor de la Statia de epurare Santuhalm,majoritatea cu salariul minim pe economie,o decizie fara precedent…daca pana acuma ne venea apa pe terenurile agricole din apropiere (pentru ca pompele alea nu fac fata,sunt subdimensionate) ce o sa se intample de acuma inainte,dupa ce i-ati “motivat” cu minus o suta cincizeci de lei pe fiecare !?!?

 7. Jan de la Craiova spune:

  Cum si-a batut joc de hunedoreni Victor Arion

  Cand s-au dat in functiune cele 2 statii de epurare,domnul Victor Arion i-a adunat, in baza, pe toti cei care trebuiau trimisi acolo, ca sa-i prelucreze nitel.

  Apar si intrebarile :
  a) Cum o sa ajungem la Santuhalm,intreaba cineva !?!?? O SA AVETI TRANSPORTUL ASIGURAT le raspunde, senin, dl. Arion .Astazi ,nu mai au transport de cateva luni !!!!!

  b) Domnule (Arion),cum am ajuns eu pe lista asta !?!? intreaba altcineva. Pai ce sa-ti fac frate ,zice domnul Arion ,daca nu a dat nimeni telefon pentru tine !!!!!

  c) Cum o sa le intretinem noi toate alea,spune o alta voce ?!!? Voi doar le exploatati ,le raspunde senin acelasi personaj.Astazi mai au putin si-s aproape terminate, mai toate utilajele fiindca dumnealui nu schimba consumabilele (filtre ,curele,ulei,etc) daramite sa se ocupe serios de ele…

 8. iepureala spune:

  Mai degrabă se rezolvă alcoolismul din statiile de epurare si debitmetrul de intrare de la Deva,care nu a functionat niciodata, decit sa fie schimbat Arion…

 9. Placău spune:

  Pentru ce să fie schimbat ?!

  Doar pentru atâta lucru :
  a ) Negocieri nu mai există.Cel puțin oficiale,la vedere și pentru toată lumea…

  b ) Că și-a promovat toate rudele,lingăii și pilele ?!

  c ) Sindicatul,practic,nu mai există.A fost anihilat.Scriptic el există.Doar atât.

  d ) Ziua gospodarului este o amintire,cei drept una plăcută insă cam atât…

  e ) A făcut din această firmă un exemplu de umilință, angajații (nu cei de la punctul b,să ne-ntelegem) având cele mai mici salarii pe ramură și între firmele de același profil,cele mai puține sporuri pe ramură,cele mai puține beneficii ,bonusuri sau ajutoare,după caz.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Prima şedinţă a noului legislativ din Hunedoara, primele dispute între aleşii locali

Ieri, a avut loc prima şedinţă a noului Consiliu Local Hunedoara. În şedinţa de îndată, consilierii locali au votat proiectul...

Pregătiri pentru următorul an şcolar la Deva

Administraţia locală a Devei a convocat o şedinţă cu toţi directorii de şcoli şi de licee din municipiu, pentru a...

Senatorul Vochiţoiu: Merg în PMP, sunt un om de echipă

Surpriza pe care Traian Băsescu a făcut-o politicienilor din ţară i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi. Săptămâna viitoare, în...

Închide