Sport

Va fi lansată licitația de 65 milioane euro pentru noul Stadion din Hunedoara

La începutul acestui an este pro­gra­mată lansarea licitației de atribuire a pro­iectării și execuției lucrărilor de cons­truire a Complexului Sportiv „Michael Klein” din municipiul Hunedoara. Po­trivit lui Dan Colesniuc, președintele Clu­bului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara, citat de gsp.ro, procedura va fi lansată pe 21 ianuarie 2024, după care vor în­cepe și lucrările de demolare a actualei arene, scriu cei de la agendaconstructiilor.ro

Aproape 2 ani pentru execuție
„În ianuarie, pe 21, se va porni licitația pentru construirea acestui stadion. Mai avem încă puțin, apoi putem spune că am îndeplinit și acest pas (n.r. – ultimul obs­ta­col înaintea demolării vechiului sta­dion). O să ne fie puțin mai greu sezonul viitor. Se va demola stadionul, o să tre­bu­iască să ne mutam”, a precizat Dan Colesniuc.
Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni, din care 6 pentru proiectare și 22 pentru execuție.
Conform studiului de fezabilitate, ela­borat de compania PGA Markers, din Timișoara, obiectivul va fi construit pe o suprafață de 37.207 mp, pe un regim de înălțime de S+P+3E și va avea 10.100 de locuri, parcare subterană, zone de acces (rutier și pietonal) și toate facilitățile și do­tările specifice unui stadion modern, de categoria UEFA 4 (spații de cazare pentru sportivi, restaurant – cantina, sală de fitness multifuncțională, insta­la­ție de nocturnă, suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj etc.).
Potrivit indicatorilor tehnico-eco­no­mici, aprobați încă din decembrie 2022, valoarea totală a proiectului se ridica la 64,5 de milioane de euro (inclusiv TVA), finanțarea construcției fiind asigurată exclusiv din bugetul Companiei Națio­nale de Investiții (CNI).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura