Va fi învestit sau nu Guvernul Cîţu?

9 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va întruni joi, de la ora 16.00, pentru a acorda votul de învestitură pentru Guvernul Florin Cîţu. Este nevoie de 233 de voturi pentru învestirea Guvernului.

Să îşi asume responsabilitatea
Liderul Pro România, Victor Ponta, este de părere că România are nevoie de un guvern legitim, care să adopte legi speciale împotriva epidemiei de coronavirus. Liderul Pro România a fost unul dintre opozanţii premierului desemnat Florin Cîţu, însă situaţia din ţară cere acum unitate la nivel politic, crede Victor Ponta. Fost prim-ministru Ponta arată că România are nevoie de guvernanţi care să îşi asume responsabilitatea luării unor măsuri de prevenire şi combatere a epidemiei de coronavirus. Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta susţine că, în opinia sa, toate partidele ar trebui să voteze în regim de urgenţă învestirea Guvernului Cîţu!
Printre altele, Victor Ponta mai propune şi închiderea şcolilor în toată ţara, până la 1 aprilie, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Alte măsuri avute în vedere de liderul Pro România sunt interzicerea exportului de medicamente şi amânarea alegerilor locale până în toamna acestui an. Tot ieri, deputatul USR Cătălin Drulă a făcut un apel către toate formaţiunile politice pentru încetarea crizei politice şi nu a exclus ca parlamentarii partidului să voteze în favoarea Cabinetului Cîţu.

Guvern cu puteri depline
„USR consideră că România nu-şi poate permite să aibă o criză politică suprapusă peste criza de sănătate pe care o traversăm în acest moment şi care pare să se adâncească. Din acest motiv, facem apel către toate partidele să dea dovadă de responsabilitate în această perioadă, să înceteze cu calculele strict electorale, cu combinaţiile privind ziua votului şi altfel de voturi contra naturii în Parlament. Să ne concentrăm pe învestirea unui Guvern cu puteri depline. Avem nevoie de un Guvern stabil pentru a traversa această perioadă de criză de sănătate publică şi o perioadă care, din păcate, ar putea aduce şi probleme economice“, a declarat Drulă, la Palatul Parlamentului.

I-au cerut să schimbe miniştrii cu avize negative
Totodată, şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepreşedintele Senatului, Titus Corlăţean, i-au trimis o scrisoare lui Cîţu, ieri, în care i-au cerut să schimbe miniştrii care au primit avize negative în comisiile de specialitate din Parlament.
„Sub nici o formă. Miniştrii Guvernului pe care îl conduc şi miniştrii care sunt propuşi de premierul desemnat Florin Cîţu sunt miniştri serioşi, competenţi, care şi-au făcut datoria şi a căror valoare nu poate fi făcută de majorităţile PSD din comisii care dau voturi după ordinul de la partid şi nu după valoarea calităţilor“, a spus Ludovic Orban, în urma şedinţei cu parlamentarii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.03.2020

Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani Pentru că a făcut ieri în şedinţa AGA de la Salvital un circ ieftin, susţinând...

Bulina albă, 10.03.2020

Viorel Sălan, senator PSD  de Hunedoara Pentru că este interesat să se afle adevărul în ceea ce priveşte activitatea de...

Gura lumii, 10.03.2020

Un viceprimar dintr-o comună de pe la noi, săgetat, are o afacere, susţin gurile rele într-o altă comună, ca să...

Închide