Ceartă ca la uşa cortului în AGA de la Salvital

9 martie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Scandal mare, ieri, la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la Asociaţia Salvital-SMURD. Deşi suntem în plină criză cu coronavirusul din China, întâlnirea de ieri a fost ”doar un circ ieftin”, aşa cum au susţinut unii dintre participanţi.

CJ asigură 70 la sută din finanţare
De fapt, am asistat la o adevărată bătălie politică între PNL şi PSD. Acuzaţii peste acuzaţii. Dar, ceea ce nu s-a spus aici este că, s-ar putea să ajungem taman în situaţia în care a fost Serviciul Judeţean pentru Animalele fără Stăpân. Curtea de Conturi Hunedoara a verificat activitatea serviciului respectiv şi a constatat că avem de-a face cu o dublă finanţare. Pe de-o parte, Consiliul Judeţean dădea bani pentru animale, dar şi primăriile. De aceea, Curtea a interzis CJ să mai finanţeze serviciul. În ceea ce priveşte finanţarea paramedicilor, ne aflăm într-o situaţie similară, CJ asigurând în prezent aproape 70 la sută din suma necesară funcţionării Salvital-SMURD.

”Un circ ieftin”
Discuţiile au vizat uniformizarea cotizaţiei pentru Salvital-SMURD pentru UAT-uri. Astfel, s-a propus ca fiecare primărie să plătească 10 lei/locuitor, la fel şi Consiliul Judeţean. Propunerea, venită înainte de alegerile locale, a fost făcută, deşi se ştie că cele 24 de primării care au ieşit din Asociaţia Salvital nu au bani prevăzuţi în buget pentru a-şi achita cotizaţia, în condiţiile în care vor reintra în asociaţie. Deci, doar campanie electorală!
”Chiar dacă sunteţi primarul Petroşaniului, nu puteţi să veniţi şi să spuneţi că 100.000 de oameni sunt conduşi de primari PSD, să împărţiţi oamenii pe cap de vite furajate”, l-a apostrofat primarul comunei Hărău, Lucian Albu, pe edilul şef din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.
”Un circ ieftin. Dacă nu se rezolvă problema, noi nu mai venim la lucru, echipajele SMURD se desfiinţează”, a spus Cristian Albu, SMURD Deva.

Primăria Hunedoara a majorat la 10 lei/locuitor cotizaţia
Creşterea cotizaţiei pentru paramedicii de la SMURD ar trebui să le asigure majorarea salariilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei net.
”Oamenii nu se mai descurcă cu aceşti bani. Am vorbit în urmă cu trei săptămâni cu primarul din Hunedoara şi el a spus că nu poate creşte cotizaţia, deoarece Consiliul Judeţean nu dă mai mulţi bani primăriei”, a spus Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei Salvital.
Secretarul municipiului Hunedoara, prezent la şedinţa de ieri, a arătat, însă, că s-a votat o cotizaţie de 10 lei/locuitor, vineri în şedinţa CL Hunedoara, hotărârea fiind transmisă celor de la Salvital. ”Am confirmarea că v-am transmis faxul cu hotărârea prin care am mărit cotizaţia pentru paramedici. Mai staţi pe la birou”, le-a transmis secretarul municipiului Hunedoara.
”Eu nu sunt aici ca la biserică, să dau cât vreau, că nu-i cutia milei. Este normal ca toate UAT-uri să dea aceeaşi sumă în funcţie de cetăţeni, sau găsiţi o soluţie. Nu suntem aici la cutia milei, hai să dăm cât vrem, adică eu n-am bani, dar accept toate măririle. Acela care a primit 9 miliarde stă şi râde, văd că sunt oraşe, cu bani mulţi, păi au alte venituri decât o comună. Nu e normal ce se întâmplă”, a spus Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nelu spune:

    Daca era vorba ca sai dea bani lui SIMI acest inpostor de primar RIdzi nu mai comenta ,domnule Avram stiti ca acest HOT ia dat lui SIMI cu ajutorul consilierilor PSD un teren de 63m in centul orasului cu fabuloasa suma de 2 Euro metru patrat

  2. Un doctor spune:

    Deci, Salvital căpușează banul public fiind ceva paralel cu ambulanța de stat. De ce scriu acum? În dimineața aceasta a explicat la un post tv un șef de la o ambulanță ce înseamnă de fapt paramedicii de la Salvital. Sunt ambulanțieri, care în urma unui curs de 6 săptămâni devin…medici, pardon paramedici. Iată marea găselniță SALVITAL creat pentru binele omului. Da, dar ca în bancul acela ante1989: Eu cunosc și numele omului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Va fi învestit sau nu Guvernul Cîţu?

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va întruni joi, de la ora 16.00, pentru a acorda votul de...

Bulina neagră, 10.03.2020

Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani Pentru că a făcut ieri în şedinţa AGA de la Salvital un circ ieftin, susţinând...

Bulina albă, 10.03.2020

Viorel Sălan, senator PSD  de Hunedoara Pentru că este interesat să se afle adevărul în ceea ce priveşte activitatea de...

Închide