Educatie si cultura

UVT în comunitate: Prima ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” va avea loc în acest weekend în Jimbolia

Universitatea de Vest din Timișoara și Muzeul Presei „Sever Bocu” organizează prima ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica”. În perioada 10 – 12 septembrie, nouă tineri scriitori – poeți, prozatori și eseiști – din țară și din Republica Moldova se vor întâlni la Casa Memorială „Petre Stoica”  pentru a crea și pentru a face cunoștință cu publicul jimbolian.

 

Cei 9 rezidenți vor lua parte la o serie de ateliere cu scriitori precum Adriana Babeți, Pia Brînzeu, Marcel Tolcea și Tudor Crețu și vor participa la o serie de tururi ghidate în orașul din Banat care se mândrește cu șase muzee și case memoriale. Lor li se vor alătura patru tineri pasionați de literatură de la Liceul Tehnologic Jimbolia.

 

Există și momente culturale destinate publicului larg, fiecare dintre cele trei zile fiind presărată cu discuții, muzică, literatură și artă. Astfel, în data de 10 septembrie, începând cu ora 19:00, Adriana Babeți și Pia Brînzeu ne vor purta în casele din cărți și-n cărțile din case. În 11 septembrie, tot de la ora 19:00, vom afla de la Marcel Tolcea și Robert Șerban ce mai poate face Poetul în lumea de azi. Ziua de 12 septembrie îi are ca protagoniști pe cei nouă tineri scriitori: aceștia vor lectura din cele scrise în cadrul zilelor petrecute la Jimbolia.

 

La eveniment vor lua parte și studenți ai Facultății de Muzică și Teatru, care vor oferi un moment de muzică clasică, iar serile de vineri și sâmbătă se vor încheia cu muzică de pe vinil, alături de DJ. Mere, Dj Mrk și Dj. Who:ratio. De asemenea, librăria „La Două Bufnițe” va fi prezentă cu un stand de literatură română contemporană.  

 

Domnul rector Marilen Gabriel Pirtea a declarat: La UVT, Cultura este Capitală, iar evenimentele pe care universitatea noastră le organizează vizează nu doar studenți, nu doar timișoreni, ci o comunitate extinsă. UVT are porțile deschise și, în același timp, iese în agora și oferă evenimente culturale și educaționale în beneficiul cât mai multor oameni. Cultura trebuie să ajungă din centrul Timișoarei până în cartierele mărginașe, trebuie să se adreseze studenților, liceenilor, pensionarilor, dar și diverselor categorii profesionale, ori corporatiștilor, funcționarilor, practic tuturor. Tabăra de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” aduce laolaltă tineri talentați,  pasionați de literatură, din Iași, București, Timișoara, Suceava, Republica Moldova dar, în același timp, este pretextul perfect pentru a organiza o serie de acțiuni culturale efervescente, cu substanță, pentru publicul jimbolian. UVT pregătește multe alte activități culturale pentru timișoreni, timișeni, pentru turiștii care ne vor vizita orașul, dar și pentru români în general, inclusiv pentru diaspora.

 

Evenimentele din cadrul Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” se vor desfășura în curtea Casei Memoriale „Petre Stoica”, aflată la adresa: strada Emmerich Bartzer, numărul 14, Jimbolia, județul Timiș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura