USL începe sã scârtâie în judet

Carmen Cosman

Nou-creata Uniune Social Liberală ar putea întâmpina probleme în teritoriu în aplicarea programelor stabilite la nivel naţional şi judeţean. În primul rând, s-ar putea ca nu în toate localităţile judeţului Hunedoara să fie semnat acest protocol de colaborare, iar în al doilea rând, ar putea exista probleme în ceea ce priveşte punerea în aplicare a strategiei de preluare a funcţiilor de viceprimar.

Ameninţat cu excluderea din partid
Astfel, liderul PNL Lupeni, Constantin Brânduşe, nu vrea cu nici un chip să semneze protocolul de colaborare cu preşedintele PSD, Cornel Resmeriţă, cu care are disensiuni majore ce durează de ani buni. Brânduşe spune că, în nici un caz, nu vrea să se transforme în „remorca PSD”. „Am trimis chiar şi un memoriu la Bucureşti în acest sens. Sunt de acord cu semnarea protocolului, doar dacă USL merge cu candidat pentru primărie de la PNL”, a declarat liderul organizaţiei PNL Lupeni. Mai mult, el spune că şi protocolul încheiat la nivel naţional prevede că, acolo unde una din cele două formaţiuni politice deţine majoritatea în consiliu, nu are nici un sens semnarea unui acord teritorial, iar la Lupeni PDL, este ca şi inexistent. Numai că Brânduşe a fost ameninţat cu excluderea din partid, de către „prietenii” PSD. „Gabriel Lungu m-a ameninţat şi erau şi alte persoane de faţă”, a precizat Constantin Brânduşe, referindu-se la administratorul public de la Lupeni, mâna dreaptă a primarului Cornel Resmeriţă.
O altă problemă ar fi în comuna Vorţa, unde viceprimarul PDL Emanoil Milică Pup este privit drept un apropiat al liderului PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, iar crearea unei majorităţi politice pentru înlocuirea lui este privită cu neîncredere.
Liderul liberalilor din judeţul Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, este de părere că toate problemele vor fi depăşite. În ceea ce priveşte semnarea protocolului în toate organizaţiile, Moloţ spune că „avem o strategie, care nu e publică, dar cred că vom semna peste tot”. Iar despre cazul Vorţa, preşedintele PNL Hunedoara a precizat că „vom vedea. Le analizăm pe toate, inclusiv Vorţa”.

2 comentarii la „USL începe sã scârtâie în judet

  • 1 aprilie 2011 la 2:51
    Legătură permanentă

    Molot de de la PNL a fost Informator al Securitati (paracios)iar Simota si Vochitoiu nusi plateau angajati…… cum sa castigi voturi(USL)cu asemenea oameni.

  • 3 aprilie 2011 la 20:08
    Legătură permanentă

    Da, felicitari de pe acum lui Ridzi Iacob Tiberiu si PDL. Cu Simota si Vochitoiu adversari in Val;ea Jiuluio castiga PDL. Ma intreb ce-ar sa scoata de la cutia cu maimute despre astia doi in zilele de campanie. Hai ca va fi interesant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.