USL Hunedoara şi-a împãrţit frãţeşte colegiile: 5 la PSD, 5 la PNL

Sorina Popa

Într-o atmosferă relaxantă, într-un resort exclusivist din Delta Dunării, de la Murighiol, conducerea USL a reuşit, în acest sfârşit de săptămână, să-şi împartă colegiile pentru alegerile parlamentare de pe 9 decembrie.
Astfel, PSD şi UNPR vor avea, la nivel naţional, 246 de candidaţi, restul colegiilor, adică 206, revenind PNL-PC. Ponta a arătat că, în urma unei estimări, USL va câştiga 35 din cele 40 de colegii în care Uniunea va avea candidaţi în Bucureşti. Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat că nu mai există colegii la nivel naţional care să fie supuse unor renegocieri ulterioare. Ponta a mai declarat la Murighiol că USL va câştiga în jur de 60 la sută din mandatele pentru viitorul Legislativ.

Nistor, Nicula şi Resmeriţă, fideli colegiilor

Ca atare, după întâlnirea de la Murighiol, lucrurile s-au lămurit şi în judeţul Hunedoara în ceea ce priveşte împărţirea colegiilor pentru parlamentare. În aceste condiţii, cinci colegii le-au primit cei din PSD, iar cinci liberalii, deoarece conservatorii nu au venit cu nici o propunere de candidatură.
Laurenţiu Nistor (foto stânga), liderul social-democraţilor hunedoreni, a declarat că PSD-ului i-au revenit patru colegii de deputaţi şi unul de senator. Cosmin Nicula va candida pentru un post de senator, conform discuţiilor de la Murighiol, pe acelaşi colegiu ca şi în urmă cu patru ani, adică Valea Jiului. Deputatul Laurenţiu Nistor va păstra şi el Colegiul nr. 1-Brad-Valea Mureşului. De asemenea, social-democraţii vor mai avea candidaţi pe Colegiul nr. 2, Orăştie, la Camera Deputaţilor, pe Colegiul nr. 4, Lupeni-Vulcan-Uricani şi pe Colegiul nr. 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa. Deputatul Cristian Resmeriţă va ataca, din nou, Colegiul nr. 4. În rest, Nistor susţine că în câteva zile, vor fi desemnaţi şi ceilalţi candidaţi, pentru colegiile nr. 2 şi nr. 5.

Liberalii s-au bătut pentru Hunedoara

Liberalii au luat la rândul lor cinci colegii, două pentru Senat şi trei pentru Camera Deputaţilor. Astfel, pentru un loc de senator se va bate Dorin Păran, care a trecut din barca democrat-liberalilor la PNL, el candidând din nou pe Colegiul nr. 2, Brad-Orăştie. Un alt colegiu senatorial repartizat liberalilor este Deva-Hunedoara-Călan-Haţeg, pe care, susţin surse din interiorul PNL, va candida actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. La deputaţi, Colegiul nr. 6 – Deva-Cârjiţi, nr. 7  Hunedoara şi nr. 3 – Călan-Haţeg au revenit PNL. Senatorul Dan Radu Ruşanu (foto dreapta) se pare că va candida, de data asta, pentru un post de deputat pe Colegiul Călan-Haţeg. Pe Colegiul Deva, actualul deputat Bogdan Ţîmpău va încerca să mai obţină un nou mandat în Camera Deputaţilor. Urmează ca liberalii să-şi desemneze persoana care va candida pentru postul de deputat pe Colegiul Hunedoara. Din surse liberale, am înţeles că viitorul candidat al PNL pe Hunedoara a fost deja stabilit.

3 comentarii la „USL Hunedoara şi-a împãrţit frãţeşte colegiile: 5 la PSD, 5 la PNL

 • 17 septembrie 2012 la 9:46
  Permalink

  Sunt LIBERAL, dar nu mai votez cu pnl. Nu pot sa-l votez pe Păran (ex. pdl)care a contribuit la dezastrul produs de băsescu și boc. Pe Tâmpău, care nu a făcut nimic concret pentru Deva. Pe Rușanu nu văd de ce l-aș vota. Și până nu dispare Moloț din organizația PNL nu mai activez.

 • 17 septembrie 2012 la 10:30
  Permalink

  „La vremuri noi, TOT NOI”!!! Un slogan foarte nimerit si la bolsevici!
  Daca asta inseamna innoirea clasei politice la usele, nu-mi mai ramine de adaugat decit faptul ca nu pot fi schimbati(innoiti), numai pentru faptul ca :”dumnealor sunt intradevar cei mai cinstiti” din ultimii 20 de ani!
  Sa ne fie de bine !
  🙂

 • 18 septembrie 2012 la 9:13
  Permalink

  sincer cred ca trebuie sa fi masochist sa-l mai votezi pe paran – un politician de nimic

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare