Gligor la Senat, Mircia la Camera Deputaţilor

Sorina Popa

Liderul organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL, Dorin Gligor, (foto stânga) trebuie să desemneze cu mare grijă candidaţii pentru alegerile generale care vor fi organizate pe 9 decembrie, asta, şi pentru că aceştia vor fi nevoiţi să treacă prin filtrul Comisiei de etică, organizaţie condusă de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Criteriile lui Macovei, un filtru sever pentru candidaţi

Surse din cadrul PDL Hunedoara susţin că deja s-au conturat aproape toţi candidaţii pentru parlamentarele de la iarnă. Dorin Gligor, preşedintele democrat-liberalilor hunedoreni, va concura cu fostul său coleg de partid, Dorin Păran, pentru un post de senator, pe Colegiul Brad-Orăştie. Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto dreapta), va candida pe Colegiul Deva-Cârjiţi, pentru un fotoliu de deputat. Fostul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, va ataca un loc în Camera Deputaţilor, pe Colegiul Hunedoara. Se pare că democrat-liberalii o vor desemna pe Marieta Ilcu pentru Colegiul senatorial Deva-Hunedoara-Călan-Haţeg. Iosif Blaga îşi va apăra pe Colegiul Orăştie postul din Camera Deputaţilor. Mai rămâne să se decidă ce se va întâmpla cu deputatul Monica Iacob Ridzi, care nu se ştie dacă va trece de Comisia etică a lui Macovei, având în vedere dosarul în care este implicată Ridzi, susţin surse din PDL Hunedoara.
Monica Macovei a spus că nu vor putea fi candidaţi din partea ARD cei care au fost condamnaţi definitiv, arestaţi preventiv sau trimişi în judecată şi cei în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi săvârşit infracţiuni sau ar fi fraudat votul. „Comparând cu USL, aceste criterii sunt diferite. La USL, probabil modelul de candidat e senatorul Cătălin Voicu. USL face zid în jurul celor cercetaţi penal“, a susţinut Macovei. Ca atare, conducerea PDL Hunedoara mai are câteva probleme de rezolvat, iar timpul nu este un aliat bun în acest caz.

2 comentarii la „Gligor la Senat, Mircia la Camera Deputaţilor

 • 17 septembrie 2012 la 9:48
  Permalink

  Doar pe Mircia Muntean îl voi vota.

 • 17 septembrie 2012 la 10:49
  Permalink

  Daca luam in calcul filtrul doamnei Macovei,unii dintre dumnealor sunt traseisti(Blaga si Mircia), altul pierdantul de serviciu(Gligor).
  Doar cu Marieta Ilcu ne mai aduce pedeleul, “ceva nou sub soare”.
  In rest aceiasi candidati “ponositi”, cu care nu cred ca veti imbuna electoratul care va simpatizeaza!!??
  S-auzim numai de bine!
  🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 17.09.2012

Umblă vorba printr-o regiune minieră a judeţului că un om politic se pregăteşte de o reactivare. Mai precis, de o

Ioan Ştaier, de la ACR, la RAR Hunedoara

După ce a condus vreme de mai mulţi ani Automobil Clubul Român-filiala Hunedoara, social-democratul Ioan Ştaier (foto) conduce de scurt...

Moaştele Sfântului Nicolae, aduse ieri la Deva

Sute de credincioşi s-au adunat ieri la Catedrala Ortodoxă „Sfântul Nicolae”, din Deva, unde au fost aduse moaştele Sfântului Ierarh...

Închide