USL a câştigat alegerile locale la nivel naţional

Conform exit-poll-urilor prezentate de casele de sondaje, USL a câştigat alegerile locale la nivel naţional, cu un zdrobitor scor de 60 la sută, faţă de PDL, care era cotat, când scriam aceste rânduri, cu 17 la sută, pe locul trei situându-se PP-DD, cu 7 la sută. Celelalte formaţiuni politice, potrivit aceloraşi exit-poll-uri, au obţinut următoarele scoruri: UDMR- 4 la sută, UNPR – 3 la sută, PRM – 1 la sută.
Precizăm că aceste procente sunt cele redate de exit-poll-uri şi ele se pot schimba până astăzi, când vor fi date primele rezultate parţiale, bazate pe numărătoarea voturilor. Deci, nu este vorba de rezultate oficiale, pe care le vom afla în cursul zilei de astăzi, din comunicatele Biroului Electoral Central.
Deci, potrivit sondajelor realizate la ieşirea de la urne, primarul general al Capitalei rămâne tot Sorin Oprescu, acesta, susţinut de USL, câştigând detaşat în faţa contracandidatului său principal, Silviu Prigoană.
Cât priveşte primăriile de sector, cu o singură excepţie, Sectorul 2, unde este dat câştigător Neculai Onţanu (UNPR), celelalte cinci sectoare au fost câştigate de reprezentanţii USL. Astfel, Andrei Chiliman (PNL) a câştigat Primăria Sectorului 1, Robert Negoiţă (PSD) – Primăria Sectorului 2, Cristian Popescu Piedone (PC) – Primăria Sectorului 4, Marian Vanghelie (PSD) – Primăria Sectorului 5 şi Rareş Mănescu (PNL) – Primăria Sectorului 6.
În ce priveşte rezultatele din marile municipii şi oraşe şi estimările exit-poll-urilor, dau următorii câştigători:
Primăria Deva – Petru Mărginean (USL)
Primăria Craiova – Lia Olguţa Vasilescu (USL)
Primăria Timişoara – Nicolae Robu (USL)
Primăria Târgu Mureş – Dorin Florea (PDL)
Primăria Bacău – Romeo Stavarache (PNL)
Primăria Oradea – Ilie Bolojan (PNL)
Primăria Iaşi – Gheorghe Nichita (USL)
Primăria Sibiu – Klaus Iohannis (FDGR)
Primăria Arad – Gheorghe Falcă (PDL)
Primăria Cluj Napoca – Marius Nicoară (USL) a fost dat câştigător de exit-poll, dar PDL afirma că, potrivit numărătorii paralele făcute de reprezentanţii din Cluj ai acestui partid, Emil Boc este câştigătorul alegerilor. (M. Crivăţ)

2 comentarii la „USL a câştigat alegerile locale la nivel naţional

 • 11 iunie 2012 la 6:52
  Legătură permanentă

  Dupa lupte seculare , si cu marea dragoste ce ne a purtat-o NAE TIMIS iacata ca a fugit din primarie ca si Ceausescu si Elena.
  Agenturili si au facut datoria totalmente. Revolutia bunului simt a invins pe PROSTUL HATEGULUI.

 • 12 iunie 2012 la 9:10
  Legătură permanentă

  Asa este!!
  USL a cistigat alegerile dar cu un rezultat dezastruos, fata de cit si-a propus , atunci cind a pornit la drum (intre 60 si 80 %) si cind a promis ca sterge PDL de pe harta politichiei romanesti (asemeni PNTCD-ului)!!!
  Deci lucrurile sunt putin mai complicate.
  Vor lua in final sub 50 %, (asa cum le-am prezis si eu) si PDL mai supravietuieste.
  Sa urmarim cum se vor regrupa „noii emanati” si ce functii de directori , vor primi drept rasplata , cei care ramin „someri ” ???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.