; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Useriştii deveni scoşi pe tuşă cer ajutorul lui Moise Guran şi vor să facă grevă politică. Războiul intern din USR, nici gând să se încheie!

27 ianuarie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Se pare că războiul din USR Hunedoara nu s-a încheiat, ci dimpotrivă, în el sunt atrase acum şi persoane de la centru. În mijlocul scandalului se află organizaţia USR Deva, unde de la începutul lunii ianuarie au avut loc două runde de alegeri – una în 1 ianuarie, a doua în 23 ianuarie – ambele contestate ca fiind nestatutare, de părţile aflate în conflict.

Încurcături cu convocatorul
Deci, să recapitulăm. În 1 ianuarie 2020 au avut loc alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale USR Deva. Au fost aleşi atunci preşedintele organizaţiei în persoana Luciei Szitar (foto stânga), vicepreşedintele şi membrii comisiei de arbitraj. Dar după câteva zile, preşedintele organizaţiei judeţene a USR, Pollyanna Hangan (foto dreapta), a convocat biroul judeţean, a anulat alegerile ca fiind nestatutare şi a exclus din partid 10 membri din filiala Deva, pe alţi opt i-a suspendat, iar doi şi-au dat demisia în urma acestor măsuri forte.
În 23 ianuarie a fost convocată o nouă adunare de alegeri pentru conducerea filialei Deva. Au fost aleşi preşedintele, în persoana Biancăi Sanfiroiu, trei vicepreşedinţi şi alţi trei membri ai biroului de conducere al organizaţiei locale Deva. Se părea că odată cu aceste alegeri apele s-au liniştit în USR Hunedoara. Dar n-a fost să fie.
Cei excluşi şi suspendaţi din partid şi alţi nemulţumiţi susţin că şi alegerile din 23 ianuarie sunt nestatutare şi aduc o serie de argumente. Astfel, adunarea generală de alegeri a USR Deva s-a făcut pe convocatorul din 28 decembrie 2019, când au semnat 1/3 din membrii filialei Deva, adică 29 de persoane din 81 câte avea la acel moment filiala deveană. Dar, din cei 29 de membri care au semnat pentru convocator, 10 au fost excluşi din partid în 6 ianuarie, patru au fost suspendaţi pe o perioadă de doi ani, patru pentru un an, iar un membru a demisionat.
Şi acuzaţiile merg mai departe. Convocatorul pentru adunarea generală de alegeri nu a fost trimis membrilor filialei Deva pe mail sau scrisoare recomandată, aşa cum scrie în Statutul partidului. Oamenii sunt nemulţumiţi că mulţi membri ai USR nu au pagini de Facebook şi nu au putut să-şi depună candidaturile. Apoi, la alegerile din 23 ianuarie nu s-a votat perioada pentru care a fost ales Biroul Local, preşedintele şi Comisia locală de arbitraj.

Hangan, acuzată de metode nedemocrate
Cei care au fost excluşi acuză acapararea organizaţiei USR Deva de către Pollyanna Hangan, liderul judeţean al partidului. Ei au trimis o scrisoare deschisă lui Moise Guran, în care îşi arată nemulţumirile şi abuzurile pe care susţin ei că le-a comis Hangan şi membrii Biroului Judeţean al USR.
„Filiala Deva în urma excluderilor/suspendărilor nestatutare şi abuzive din ultimele luni vă roagă să încercaţi medierea şi rezolvarea conflictelor ce trenează de peste şapte luni.
Am formulat o serie de sesizări, contestaţii, cereri către BN şi CNarb, prin care aduceam la cunoştinţă problemele grave cu care se confruntă filiala Deva, fiind în conflict evident cu conducerea filialei judeţene USR HD.
Am fost la BN şi am expus în mod detaliat toate abuzurile comise de preşedintele USR Hunedoara, POLLYANNA HANGAN împreună cu membrii BIROULUI JUDEŢEAN HUNEDOARA. Am pus la dispoziţia BN documente prin care argumentăm punctul nostru de vedere, existând probe audio-video în acest sens.
Datorită faptului că dumneavoastră aţi declarat în conferinţa de presă şi la TV că transparenţa, meritocraţia şi democraţia sunt principiile după care trebuie să funcţioneze USR, vă rugăm să începeţi cu noi aplicarea acestora, ajutând la soluţionarea conflictului declanşat prin încălcările repetate ale statutului de către Biroul Judeţean Hunedoara.
Fiind jurnalist, dumneavoastră înţelegeţi foarte bine că NU politica pumnului în gură este soluţia pentru rezolvarea problemelor în politică.
Ne-am săturat de metodele PSD-iste!
Toţi am intrat în USR-partidul ALTFEL pentru a face ROMÂNIA BINE!
Suntem dispuşi să punem în slujba partidului cunoştinţele profesionale dobândite prin experienţa profesională acumulată. Toţi ne-am dedicat timpul şi ne-am sacrificat viaţa de familie pentru a ajuta în mod real la reconstrucţia României, promovând valoarea, meritocraţia, verticalitatea şi principiile bunului simţ.
Această scrisoare este un semnal de alarmă pentru conducerea USR după ce am epuizat toate căile statutare pentru rezolvarea conflictului.
Singura modalitate ce ne-a mai rămas este intrarea în grevă politică.
Nedorind însă expunerea mediatică a conflictului, vă rugăm să ne ajutaţi domnule Moise Guran pentru rezolvarea lui!“, se arată în scrisoarea deschisă semnată de „25 membri ai filialei USR Deva (cea mai mare filială din judeţul Hunedoara), sancţionaţi abuziv de BJ Hunedoara“.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gigi spune:

  abia astept sa ajunga astia sa conduca romania !!!
  sigur ca se va alege praful de tot, dar romanii asta merita.

 2. Podelean Rodica Amalia spune:

  Calitatea doamnei președintă BJ Hunedoara USR, lasă mult de dorit, dacă nu respectă Statutul partidului, cum să respecte oamenii și aspiră la funcții înalte, chiar în Parlamentul României!

 3. jj spune:

  Vaii, ce stire interesantă!!! Altceva în afară de prostia asta nu aveți din județ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 28.01.2020

Nelu Danci, rezident în municipiul Deva Pentru că instanţa a decis să-i mai prelungească arestul preventiv cu încă 30 de...

Bulina albă, 28.01.2020

Romulus Bobu, antrenorul echipei de fotbal copii grupa 2012 Retezatul Haţeg Pentru că echipa antrenată de el a câştigat Trofeul...

Gura lumii, 28.01.2020

Vorbesc gurile rele că un personaj se pregăteşte pentru o candidatură extrem de importantă. Cârcotaşii au aflat că omul nostru...

Închide