US Open s-ar putea desfăşura fără public

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Turneul American de tenis US Open s-ar putea desfăşura fără spectatori, este ştirea care vine de la organizatorii competiţiei, care lucrează la mai multe scenarii pentru al patrulea turneu de Mare şlem al anului, dar exclud varianta mutării lui la o altă dată sau într-un alt loc.

După cum se cunoaşte, competiţiile de tenis la nivel mondial sunt suspendate până pe 13 iulie, însă tot mai multe voci spun că în acest an nu se va mai disputa nici un turneu. Cu toate acestea, organizatorii de la US Open au emis un comunicat în care îşi reafirmă intenţia de a ţine competiţia la datele stabilite, 31 august-13 septembrie, la New York, în complexul de la Flushing Meadows.
Precizarea lor vine după ce mai multe publicaţii au scris că al patrulea turneu de Mare şlem al anului ar putea avea loc la Indian Wells sau în luna decembrie. „Obiectivul nostru este să-l putem organiza în New York, în perioada prevăzută de la început în calendar”, se arată în comunicat.
Cu toate acestea, organizatorii turneului american sunt conştienţi de situaţia globală, dar şi de cea din SUA. „Recunoaştem că traversăm o perioadă plină de incertitudini şi nu ştim cum va evolua această pandemie în următoarele săptămâni. În fiecare zi ne gândim ce e de făcut cu turneul, dar ideea de până acum este să ţinem turneul în condiţii normale. Scenariul ca întrecerea să se desfăşoare fără spectatori este şi el luat în calcul”.
De asemenea, se mai precizează că o decizie clară va fi luată la mijlocul lunii iunie. „Cel mai important lucru de ştiut este că orice hotărâre vom lua o vom face în ideea de a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi”.
Dintre cele patru turnee de Mare şlem din 2020 doar Australian Open s-a jucat, Roland Garros s-a amânat pentru toamnă, iar Wimbledon a fost anulat. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Automobilism. Marele premiu al Ungariei, fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, programat în calendarul iniţial pe 2 august, se va desfăşura fără spectatori, din...

Competiţiile fotbalistice juvenile din România, anulate

Federaţia Română de Fotbal a decis să încheie toate competiţiile naţionale rezervate copiilor şi juniorilor din sezonul 2019-2020. Este vorba...

Soluţii pentru studenţii Universităţii din Petroşani

Conducerea instituţiei de învăţământ superior din Petroşani a identificat mai multe posibilităţi, astfel încât studenţii să-şi poată încheia anul universitar.

Închide