Urs găsit prins în capcană, într-o pădure din Ţara Haţegului

Cristina Ghenea

Un urs a fost găsit ieri după-amiază prins într-un laţ metalic, în apropierea satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus. Poliţiştii au deschis o anchetă, bănuind că este vorba despre braconaj cinegetic.

A reuşit să se elibereze singur din capcană

Oamenii legii au fost alertaţi ieri, în jurul orei 14.30, de un localnic care a găsit animalul prins în capcană, undeva la circa 600 de metri distanţă de sat. La faţa locului, s-au deplasat imediat reprezentanţi ai ITRSV, poliţişti şi vânători, dar şi jandarmii, care au izolat zona şi s-au asigurat că nu există pericolul să se înregistreze incidente grave. Prefectura judeţului a coordonat întreaga acţiune şi a trimis, de urgenţă, la fondul forestier de lângă Coroieşti, o echipă de specialişti, inclusiv medici veterinari, care să se ocupe de tranchilizarea ursului şi de preluarea, în siguranţă, a acestuia, pentru acordarea îngrijirilor medicale de care are nevoie. Animalul, însă, a reuşit în cele din urmă să se elibereze singur din capcana metalică, şi a fugit în pădure. Poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a afla cine este vinovat în acest caz. „S-a întocmit dosar penal cu autor necunoscut, pentru braconaj cinegetic, şi se efectuează în continuare  cercetări, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a vinovatului“, a declarat inspecto-rul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Decizii simple pentru Mihai Leu

Arbitrul hunedorean Mihai Leu (foto) a avut misiuni uşoare la masa judecătorilor la cele două meciuri de box în care

Bulina neagră, 1.10.2012

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani Pentru că nu găseşte soluţii prin care să scape locuitorii oraşului de imobilele degradate şi

Bulina albă, 1.10.2012

Aksam Kadour, cetăţean sirian, stabilit în Valea Jiului Pentru că, medic fiind, a ales să vină şi să muncească la

Închide