Urmeazã un nou conflict pe tema transportului public din Deva?

4 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac 05 marginean muntean

Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului local Deva, proiectul de hotărâre prin care se doreşte schimbarea la faţă a transportului public local din municipiu va fi supus din nou votului consilierilor.
Inadvertenţe în studiul de oportunitate
Este a doua încercare a primarului Petru Mărginean (foto stânga) de a obţine aprobarea consilierilor pentru documentaţia care prevede noi reglementări pentru operatorii de transport. Iniţial, proiectul nu a trecut de votul legislativului local din cauza criticilor aduse de consilierul Marian Muntean (foto dreapta). Acesta a sesizat mai multe inadvertenţe între studiul de oportunitate şi caietul de sarcini pe baza căruia se va organiza licitaţia prin care serviciul de transport public local va fi concesionat către agenţii economici privaţi. Argumente care se pare că i-a convins pe colegii săi, majoritatea abţinându-se de la vot. Marian Muntean a arătat că unele cerinţe din caietul de sarcini sunt inadecvate, aducând numeroase exemple în acest sens.
Primarul face un pas înapoi
Pentru a evita un alt eşec în faţa consilierilor, primarul Petru Mărginean a afirmat că au fost făcute unele modificări la caietul de sarcini şi că de data aceasta speră că lucrurile se vor mişca din loc. „Au fost făcute câteva modificări la cerinţele tehnice şi doresc să propun câteva modificări din punct de vedere juridic, prin care să prindem şi subvenţia pentru elevi, nu doar pentru pensionari şi persoanele cu probleme de sănătate. Putem aloca aceste fonduri doar ca transportul să fie de calitate. Pentru a asigura un transport de calitate, trebuie făcute nişte investiţii. Vor fi considerate ca investiţii şi vehiculele pe care operatorii de transport le au în dotare, cu condiţia ca acestea să respecte normele cerute prin lege. Eu îmi doresc să rămână aceiaşi agenţi economici din Deva, doar că nu mai putem continua în acest mod”, a declarat primarul Petru Mărginean. Acesta a  adăugat că speră ca proiectul de hotărâre să treacă şi că mizează pe înţelepciunea consilierilor locali.
Trebuie menţionat că proiectul privind reglementarea transportului public local a iscat un adevărat război al replicilor între primarul Petru Mărginean şi consilierul local Marian Muntean. Scena a fost cu atât mai surprinzătoare, cu cât ambii provin din acelaşi partid. Nu se ştie care va fi efectul relaţiei dintre cei doi asupra Organizaţiei PNL Hunedoara, care şi aşa, se pare că stă pe un butoi cu pulbere, gata să explodeze.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apelul disperat al Monicãi Iacob-Ridzi din închisoare

După aproape trei săptămâni de când a fost condamnată la închisoare, Monica Iacob-Ridzi (foto) a publicat o scrisoare pe blog-ul...

Accident rutier mortal pe DN7, între Vețel și Leșnic

        În această dimineață, la ora 6,30, s-a produs un grav accident rutier, pe DN 7, între...

Bulina neagră 4.03.2015

Ioan Doinel Băluşe, 19 ani, din comuna Pui

Închide