Urgenţa Spitalului din Deva, modernizată cu fonduri europene

17 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Judeţean, hotărârea privind aprobarea proiectului „Modernizare, extindere şi dotare – Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva“, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiţii 8.1, Obiectiv specific 8.2, Operaţiunea B, Apel de proiecte nr. POR/2017/8/8.1/8.2.B/1/7 regiuni, precum şi a cheltuielilor legate de acest proiect.

Investiţie de 7 milioane de lei
Urgenţa Spitalului devean nu este cuprinsă în investiţia mare, care se derulează în prezent aici, de aceea a fost nevoie de un alt proiect, de data asta pe fonduri europene, pentru a o reabilita.
„Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului devean va fi modernizată cu fonduri europene. Investiţia se ridică la aproximativ şapte milioane de lei. Problema sănătăţii e prioritară în noul an bugetar, de aceea vrem să o demarăm cât mai repede. Proiectul de reparaţii capitale va fi finalizat în anul 2020. Sperăm să avem atunci tot spitalul judeţean modernizat”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Tot vineri, consilierii judeţeni au votat pentru documentaţia tehnică vizând proiectul transportului public ecologic din Valea Jiului. „Linia verde în Valea Jiului este o investiţie majoră, cu două componente, fiecare cu câte 45 de milioane de lei. Prioiectul s-a calificat pentru fonduri europene“, a adăugat Mircea Bobora.
Proiectul „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani” este necesar, deoarece în zonă nu funcţionează un transport public care să nu polueze sau să polueze cât mai puţin. Proiectul vizează reducerea emisiilor de carbon în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 4, Obiectivul specific 3.2.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cinci răniţi, dintre care două fetiţe, din cauza unui inconştient

Două familii din judeţul Vâlcea, care mergeau la Prislop, au ajuns la spitalul din Petroşani, după ce maşinile în care...

Numărul dosarelor de judecată a crescut la Tribunalul Hunedoara

Bilanţul de activitate realizat de Tribunalul Hunedoara arată o creştere cu aproape 2.000 de dosare în anul 2018 faţă de...

Prea sărace ca să-şi permită un audit

Vineri, 15 februarie 2019, la Prefectura Hunedoara a avut loc semnarea Acordului de cooperare pentru exercitarea funcţiei de audit public...

Închide