Universitatea din Petroşani, prezentă la Washington

9 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un eveniment internaţional derulat în Statele Unite ale Americii, o mare expoziţie de prezentare a universităţilor din intreaga lume, adună mii de centre universitare de pe mapamond, iar România a avut 24 de reprezentanţi. Universitatea din Petroşani şi-a prezentat atât oferta educaţională, cât şi inovaţiile obţinute în urma muncii de cercetare.

”Noi căutăm să promovăm toate specializările universităţii noastre atât în România, cât şi pe plan internaţional. Am fost cu o colegă, lector dr. Oana Răvaş, la Washington, la cea mai mare expoziţie de prezentare a universităţilor din întreaga lume, unde au fost 10.000 de participanţi. (…) Am avut plăcerea să luăm contact cu o serie de universităţi din afara Europei, din Japonia, Koreea de Sud, China, Taiwan, India, America Latină – Peru, Chile, Argentina. De asemenea, cu universităţi din SUA şi Canada, toate concurând la realizarea unor parteneriate, care din acest an pot fi finanţate şi pe programul Erasmus+, pe o linie K107, cu posibilitatea de schimburi de studenţi şi cadre didactice cu aceste universităţi. Este o premieră şi pentru universitatea noastră şi acum am început deja să primim aceste acorduri prealabile de parteneriat, după care facem demersurile pentru finanţarea Erasmus”, a declarat prof.univ. dr.ing. Radu Mihai Sorin (foto), rectorul Universităţii Petroşani. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.06.2019

Vasile Andrei Hegheş, tânăr din Petroşani Pentru că a fost arestat la domiciliu, fiind acuzat de vătămare corporală gravă, lovire...

Bulina albă, 10.06.2019

Georgiana Burada, elevă din municipiul Petroşani Pentru că la 18 ani a reuşit să publice un roman şi astfel să-şi...

Gura lumii, 10.06.2019

Vânzoleală mare într-o urbe din sudul judeţului nostru, unde o jună a intrat în gura lumii din cauza gafelor pe...

Închide