Universitatea din Petroşani intră în evaluare

21 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 universitatea-petrosaniMaximilian Gânju

Instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului a fost evaluată în urmă cu cinci ani de zile şi a primit calificativul maxim. În luna martie a.c. se va face o nouă evaluare şi, în funcţie de rezultatul acesteia, depinde şi finanţarea de la bugetul statului pe care o va primi Universitatea Petroşani.

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, instituţie subordonată Ministerului Educaţiei, va face o analiză la Universitatea Petroşani, evaluare în urma căreia va stabili la ce nivel se situează instituţia. Reprezentanţii Universităţii s-au pregătit pentru verificare şi nu concep să nu obţină gradul maxim de încredere.
„Acum s-au făcut dosarele, evaluarea efectivă va fi în luna martie, însă noi a trebuit să pregătim documentele şi să le trimitem la Bucureşti. Apoi, va veni o comisie pentru evaluarea Universităţii, dar şi a specializărilor care au termenul scadent. Am şi eu două specializări supuse evaluării, Maşini şi Echipamente Miniere şi Instalaţii şi Echipamente de Proces. Comisia de evaluare ne dă numărul de locuri bugetate, iar pentru cele două specializări, eu sper să obţinem 120 de locuri, respectiv 60 de locuri finanţate de la buget pentru fiecare specializare. Sunt secţii cu tradiţie, au fost acreditate până acum şi suntem pregătiţi. Avem toate condiţiile pentru acreditarea lor, laboratoare dotate, cadre specializate cu doctorat în domeniu”, a declarat, Dr. Radu Sorin, directorul Departamentului de Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi din Universitatea Petroşani. La ultima evaluare, instituţia de învăţământ superior din Petroşani a obţinut calificativul „grad ridicat de încredere”, nota maximă pe care agenţia o poate acorda.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aniversarea şahului românesc

Federaţia Română de şah a împlinit 90 de ani de existenţă, iar site-ul oficial al forului de la Bucureşti precizează...

Etapă de zonă a C.N. Judo (U18) la Deva

Primii patru clasaţi la etapele judeţene din zona de centru şi vest a ţării vor participa la etapa de zonă...

Opt amicale şi o repatriere pentru FC Hunedoara

Gruparea alb-albastră şi-a stabilit opt meciuri test pentru perioada de pregătire şi a reuşit să-l aducă acasă pe portarul Andrei...

Închide