Universitatea din Petroşani, decorată cu Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofiţer

Maximilian Gânju

O delegaţie condusă de prof. univ. dr. Radu Sorin, rectorul instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului, a participat la Palatul Cotroceni, la ceremonia în cadrul căreia Universităţii din Petroşani i-a fost decernată o înaltă distincţie.
Universitatea din Petroşani a primit această distincţie deosebit de importantă de la preşedintele României, Klaus Iohannis, în anul în care a împlinit 70 de ani de la primii paşi făcuţi în învăţământul superior în bazinul carbonifer Valea Jiului.
Instituţia de învăţământ din Petroşani a fost reprezentată la ceremonia organizată de şeful statului de rectorul Radu Sorin, prorectorul Codruţa Dura şi liderul studenţilor petroşăneni, Alexandru Chiula. „Am avut onoarea să particip în data de 30 noiembrie la Palatul Cotroceni, la o festivitate de decernare a unor ordine şi medalii de către preşedintele României domnul Klaus Werner Iohannis, unor instituţii şi unor personalităţi din lumea învăţământului, ştiinţei, culturii şi artei. În acest sens, Universitatea din Petroşani a fost distinsă cu Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofiţer. Au fost şapte universităţi din România premiate cu acest ordin, şi este o cinste şi o onoare pentru universitatea noastră. Este o apreciere a activităţii desfăşurate în cei 70 de ani de învăţământ superior în Valea Jiului. Pot să afirm, fără lipsă de modestie, că distincţia a fost acordată şi pentru o creştere a activităţii şi diversităţii educaţionale şi ştiinţifice a Universităţii din Petroşani, în ultimii ani. Este o apreciere de care suntem mândri, dar suntem conştienţi că trebuie să facem mai mult şi mai bine pentru ca specialiştii noştri să facă faţă nevoilor economiei româneşti şi mondiale. Universitatea, aşa cum se ştie, este un factor de coagulare, un factor de dezvoltare a regiunilor, nu numai în România, ci în întreaga Europă”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani.
Ordinul Meritul pentru Învăţământ este o decoraţie care se acordă pentru rezultate meritorii în promovarea învăţământului de diferite tipuri, niveluri şi forme de organizare şi în asigurarea condiţiilor optime pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ. Aceasta este cea mai mare distincţie naţională primită de Universitatea din Petroşani din 1990 încoace.

2 comentarii la „Universitatea din Petroşani, decorată cu Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofiţer

 • 4 decembrie 2018 la 14:33
  Legătură permanentă

  Felicitari domnului prof. univ. dr. Radu Sorin!
  La multi ani!

 • 5 decembrie 2018 la 19:51
  Legătură permanentă

  Doamna din stanga lui domnu Radu Sorin tine in mana termosul cu tuica fiarta? Nu de alta, dar se stie obiceiul domnului. Setos, foarte setos….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.